Blog navigation

Останні статті

Fusion360 проти AutoCAD - що краще для 3D-друку?

5433 переглядів

Немає сумнівів в тому, що 3D-принтери можуть робити багато відмінних речей. Але щоб отримати від них максимум, знадобиться хороша програма САПР для створення власних 3D-моделей. Два найпопулярніші варіанти - Fusion360 та AutoCAD.

Тепер, коли ви звузили свій вибір до цих двох пакетів САПР, як дізнатися, який із них вам підходить?

Є так багато інформації, над якою треба подумати, що це може бути досить важким рішенням. У цьому пості ми проведемо вас через докладний посібник, уважно вивчивши характеристики, функції та відмінності обох додатків, щоб полегшити ваш вибір.

Який додаток краще підходить для початківців?

І Fusion360, і AutoCAD призначені для людей, які мають хоча б деякий досвід проєктування 3D-моделей, але це не означає, що новачкам слід одразу опускати руки.

На щастя, для вивчення зручного дизайну обох програм не знадобляться роки. Натомість вам потрібно зрозуміти лише кілька основних термінів та концепцій, щоб почати роботу.

Якщо програмне забезпечення для 3D-моделювання все ж таки здається вам занадто складним, ви завжди можете замовити 3D-друк у 3D4U з попереднім моделюванням вашого проєкту.

Порівняння Fusion360 і AutoCAD.

Обидві програми схожі за набором функцій та інтерфейсом користувача. Проте вони мають деякі явні відмінності. Нижче ми навели таблицю, що демонструє різницю між AutoCAD і Fusion360.

Fusion360 AutoCAD
Орієнтований на моделі довільної форми. Упор на моделі, засновані на геометрії.
Здебільшого працює з хмарними технологіями. В основному працює з локальними та мережними файлами, але має можливість збереження у хмарі.
Він включає безліч надійних функцій, але його трохи складніше вивчити. Менше функцій, що спрощує вивчення.
Здатний створювати неймовірно докладні 3D-моделі, які дуже добре підходять для 3D-друку. Може створювати як 2D-, так і 3D-креслення, які в основному будуть використовуватися в будівельних та інженерних середовищах.
Ідеально підходить для моделювання та створення прототипів виробів. Підходить для розробки докладних креслень та планів виробничих деталей.
В основному використовується інженерами-механіками, інженерами-електриками, а також фахівцями з механічної обробки та виробництва. В основному його використовують будівельники, інженери та архітектори.
Немає можливості керування за допомогою командного рядка. Ви можете керувати ним із командного рядка.

Яка програма САПР краща і чому?

Тепер, коли ми знаємо, у чому різниця в характеристиках та функціях, ми можемо почати судити, яка програма САПР найкраще підходить для наших потреб як користувача 3D-принтера та творця 3D-моделі.

Не має значення, ви вирішили купити 3D-принтер для дому або принтер для бізнесу, у будь-якому випадку вам знадобляться навички моделювання для втілення ідей.

У наступному розділі ми порівняли два додатки у п'яти різних категоріях та визначили переможця у кожній.

Угода користувача.

І AutoCAD, і Fusion360 належать Autodesk. Таким чином, підтримка клієнтів для обох цих програм дуже схожа.

Fusion360 в основному використовується приватними користувачами тому, ймовірно, ви знайдете більше питань та відповідей онлайн, ніж по AutoCAD, який певною мірою є галузевим програмним забезпеченням.

Переможець: Нічия.

Складність вивчення.

Fusion360 включає безліч складних функцій, які роблять його досить важким для початку навчання, але більшість команд інтуїтивно зрозумілі.

Можливості AutoCAD набагато більш обмежені, тому його легше вивчити та освоїти.

Всупереч тому, що AutoCAD вимагає значних зусиль для вивчення, в цілому це все ж таки більш простий варіант, ніж Fusion360.

AutoCAD існує вже давно і в Інтернеті є безліч навчальних матеріалів.

Однак у Fusion360 дуже багато послідовників, і він, ймовірно, є популярнішим варіантом для користувачів-аматорів, що означає, що з його величезною спільнотою звичайна людина легко знайде відповіді, курси та підказки для свого проєкту.

Переможець: AutoCAD.

Можливості.

Fusion360 та AutoCAD можуть створювати 3D-моделі практично необмежених форм та розмірів.

Однак Fusion360 має перевагу перед AutoCAD в тому, що він може створювати складніші конструкції, у тому числі:

  • Нанесення матеріалів на бажані форми;
  • Включення в розробку інтерфейсу спеціальних інструментів проєктування;
  • Матеріали для стрес-тестування у реальних умовах;
  • Універсальний інструмент для отворів під болти;
  • Проєктування деталей на основі штучного інтелекту;

Переможець: Fusion360.

Користувацький досвід.

AutoCAD та Fusion360 зручні для користувача, оскільки обидва мають інтуїтивно зрозумілі меню параметрів, добре продумані значки та ідентичний робочий простір із трьома осями (x, y, z).

Різниця в тому, що Fusion360 має контекстне меню, викликане клацанням правою кнопкою миші, яке покращує робочий процес і економить ваш час, тоді як AutoCAD поставляється з класичним «командним рядком».

Що краще – це більше особиста перевага.

Для середньостатистичного приватного користувача Fusion360 здасться більш знайомим.

Переможець: Fusion360.

Моделювання.

Явним переможцем тут є Fusion360, оскільки моделювання напруг методом кінцевих елементів (МКЕ) не може бути виконано з допомогою AutoCAD.

При запуску цього типу моделювання вам потрібно буде застосувати його до якості матеріалу вашої 3D-моделі. Ці якості матеріалу включають податливість, міцність на розрив, термічний опір та міцність на злам.

За допомогою імітаційних моделей ви можете виміряти силу, необхідну для відмови, що дозволить вам удосконалити свій дизайн у віртуальному світі, перш ніж відправляти його на друк.

Ви також можете провести стрес-аналіз продуктів, що складаються з більш ніж одного компонента. Це дозволяє збирати кілька деталей разом і визначати навантаження на слабку ланку продукту.

Після повноцінного аналізу вашого проєкту залишається тільки вибрати та купити відповідний витратний матеріал для 3D-друку.

Переможець: Fusion360.

Рендеринг.

Рендеринг відмінно підходить для того, щоб побачити, як ваш 3D відбиток буде виглядати в реальному житті.

І Fusion360, і AutoCAD можуть ефективно реалізувати та створювати чудові фотореалістичні зображення.

А оскільки видовищність є важливим фактором при розробці продукту, вам необхідно вибрати програмне забезпечення для 3D-моделювання, яке дозволить вам досягти бажаної мети.

Це те, чого ви можете досягти за допомогою AutoCAD та Fusion360, що робить їх ідеальним вибором.

Переможець: Нічия.

Складання.

Складання дозволяють вам поєднувати кілька складових частин разом і з'єднувати їх за допомогою загальних інженерних зв'язків і механізмів, щоб ви могли бачити, як ваше складання буде рухатися в реальному житті.

Коли справа доходить до складання, явним переможцем тут є Fusion360. І це не повинно викликати подиву, оскільки більшість сучасних програм САПР стирають межу між реальним продуктом та віртуальною моделлю.

Цей приклад добре ілюструється при призначенні обмежень і відносин у 3D-моделях.

Наприклад, за допомогою Fusion360 ви можете змоделювати двигун внутрішнього згоряння та з'єднати разом усі складові частини, такі як поршні, шатун та колінчастий вал як у реальному двигуні.

Отже, ви можете побачити, як двигун запускається та обертається, як у реальному світі.

Ця функція зручна для перевірки того, що ваші власні збірки відповідатимуть один одному і рухатимуться так, як ви очікуєте, перш ніж приступити до їх 3D-друку.

Переможець: Fusion360.

Загальний переможець: Fusion360.

Хоча AutoCAD - популярне та високоякісне програмне забезпечення для 3D-моделювання, Fusion360 в цілому є найкращим вибором для тих з нас, хто використовує його для проєктування деталей для 3D-друку.

З Fusion360 ви зможете ефективно та продуктивно створювати будь-яку 3D-модель, будь то чохол для телефону, ігрові мініатюри або дрон.

Огляд програмного забезпечення для 3D-моделювання AutoCAD.

Технічні характеристики AutoCAD.

Програмне забезпечення AutoCAD для 3D-моделювання використовується для створення як 2D-, так і 3D-моделей в обробній промисловості та AEC – Architecture (архітектура), Engineering (машинобудування) & Construction (будівництво).

Основні функції AutoCAD:

Electrical toolset: в AutoCAD інтегрована бібліотека стандартних електричних символів та спрощена побудова схематичних діаграм. Ця особливість ідеально підходить для електриків та інженерів.

Architectural toolset: Ця програма включає спеціалізовані автоматичні інструменти, які дозволяють ефективно створювати архітектурні креслення та документацію. В результаті це ідеальна програма як для архітекторів, так і для інших експертів у галузі архітектури.

Mechanical toolset: хоча він майже ідентичний електричному набору інструментів, він інтегрований з механічними компонентами та деталями. Цією функцією найчастіше користуються спеціалісти-механіки.

Plant 3D: ця важлива функція допомагає користувачам створювати схеми та креслення, необхідні для проєктування заводу.

Системні вимоги AutoCAD.

Операційна система. Windows 10 (лише 64-розрядна версія), Windows 8.1 або Microsoft® Windows® 7 SP1.
Пам'ять. 8 ГБ, але рекомендується 16 ГБ.
Тип процесора. 2,5 ГГц, але рекомендується 3 і більше ГГц).
Дисковий простір. 6.0 Гб.
Відеокарту. Графічний процесор 1 ГБ з пропускною здатністю 29 ГБ/с та сумісністю з DirectX 11, але рекомендується графічний процесор 4 ГБ з пропускною здатністю 106 ГБ/с та сумісністю з DirectX 11.

Плюси та мінуси AutoCAD.

Плюси.

  • При необхідності до вашої передплати можна додати хмарне сховище.
  • Десятиліттями є стандартом у галузі.
  • Хоча він розроблений для 2D-проєктування, він також може виконувати 3D-моделювання.
  • Відмінна підтримка клієнтів та безліч онлайн-посібників, які допоможуть вам у разі виникнення будь-яких проблем.
  • Для правильної роботи йому не потрібні хмарні технології та Інтернет, оскільки він використовує мережеві та локальні файли.
  • Це професійне програмне забезпечення для дизайну можна настроїти відповідно до ваших потреб.

Мінуси.

  • Правильне використання може зайняти деякий час, особливо якщо ви новачок в області 3D-моделювання та креслення.
  • Це насамперед програма для 2D-дизайну, і вона зосереджена на цьому, а не на 3D.
  • Комп'ютеру потрібно більше обчислювальної потужності в порівнянні з Fusion360.
  • Здебільшого це програма для Windows, і хоча є версія для Mac, вона має інші функції.

Огляд програмного забезпечення для 3D-моделювання Fusion360.

Технічні характеристики Fusion360.

Хмарна програма САПР Fusion360 зазвичай використовується в обробній промисловості та галузях AEC через її безліч функцій. Деякі з основних характеристик, які роблять його популярним, включають:

Хмарне ПЗ: завдяки цьому Fusion360 дозволяє працювати в командах та співпрацювати в режимі реального часу для досягнення спільної мети. Це дозволяє легко і швидко вкластися в терміни виконання проєкту.

3D-моделювання та дизайн: за допомогою Fusion360 ви можете виконувати параметричне моделювання, моделювання сіток, поверхонь та будь-які інші основні стандарти моделювання. Ви також можете працювати зі збірками, які різняться залежно від складності проєкту, або з незалежними компонентами. Крім того, всі дані про ваші файли надійно зберігаються в хмарі.

Візуалізація: Fusion360 може виконувати фотореалістичну візуалізацію та деталізувати як 2D-документи, так і чернетки. За допомогою цього програмного забезпечення для 3D-моделювання ви можете працювати з різними інструментами, призначеними для виробництва та проєктування друкованих плат.

Системні вимоги Fusion360.

Операційна система. Windows 10 (лише 64-розрядна версія), Windows 8.1 або Microsoft® Windows® 7 SP1 Apple® macOS™ Sierra v10.12; Apple® macOS™ High Sierra v10.13; Apple® macOS™ Mojave v10.14.
Пам'ять. 3 ГБ ОЗУ (рекомендується 4 ГБ або більше).
Процесор. 64-бітний процесор.
Дисковий простір. 2,5 ГБ.
Відеокарту. 512 МБ GDDR RAM або більше, крім карт Intel GMA X3100.

Плюси та мінуси Fusion360.

Плюси.

  • Він використовує хмарні технології, що означає, що ви можете з комфортом переміщатися зі своїм комп'ютером з однієї точки в іншу, не порушуючи робочого процесу.
  • Його легко та просто вивчити та використовувати, що робить його відмінним вибором, якщо у вас немає досвіду використання цього типу програмного забезпечення. Тому не потрібно витрачати багато часу на те, щоб навчитися грамотно користуватися ним.
  • Включає як органічне, так і параметричне моделювання, а також хронологію змін.
  • Ви можете знайти багато онлайн-курсів та матеріалів, які дозволять вам відточити свої навички використання цього програмного забезпечення для 3D-моделювання.
  • Він дуже потужний, і вам не потрібно ретельно проєктувати, щоб 3D-моделі були виняткової якості.

Мінуси.

  • Оскільки він використовує хмарні технології, він не може працювати без швидкого підключення до Інтернету.
  • Іноді при малюванні складних 3D-моделей процес стає повільним.
  • Використання хмарних технологій може вплинути на вашу роботу, якщо виникнуть будь-які проблеми або вийдуть з ладу.

Висновок.

Що краще між AutoCAD і Fusion360, — це одне з найпоширеніших питань, які нам ставлять про програмне забезпечення для 3D-моделювання. Сподіваємося, це керівництво допомогло відповісти на будь-яке ваше запитання та полегшило вам ухвалення рішення.

У більшості випадків Fusion360 – найкращий вибір для користувачів 3D-принтерів. Fusion360 був розроблений як повний пакет для 3D-дизайну і практично безмежний у можливостях створення будь-якої форми, яку ви можете собі уявити.

Наша компанія у своїй студії 3D-друку в Одесі використовує Fusion360. Ми завжди йдемо назустріч нашим клієнтам і при наданні послуги друку на 3D-принтері оптимізуємо ваш проєкт, щоб мінімізувати ваші витрати, зберігаючи якість та міцність виробу.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння