Blog navigation

Останні статті

Сфери застосування 3D-принтерів

10122 переглядів

Новітні технології змінюють людське життя до невпізнання, дають друге дихання буденним професіям і виробництвам. Одним з найбільших проривів в науці стала поява 3D-друку. Якщо 10 років тому 3д-принтер здавався чимось фантастичним, то зараз цей пристрій семимильними кроками входить в різні сфери діяльності і вкорінюється в них. За допомогою 3D-принтера стало можливим отримувати об'ємні моделі будівель, деталей, попередньо сконструювавши їх в комп'ютерній програмі.

Як і де використовують 3D-друк?

  • В машинобудуванні. Перед тим, як виготовити якусь деталь, її необхідно спроектувати, на це йде багато часу, матеріалу і грошових коштів. За допомогою 3D-принтера створюється модель, процес проходить набагато швидше і якісніше.
  • В архітектурі та будівництві. За допомогою цього інструменту стало можливим з високою точністю створювати макети будинків, мікрорайонів і міст, що значно спрощує виявлення сильних і слабких сторін тої чи іншої споруди.
  • В медицині. Друк в об'ємному форматі може врятувати тисячі життів, а, отже, має величезний потенціал в цій сфері. З його допомогою виготовляють стоматологічні капи, протези. Також створюються моделі органів пацієнта, щоб скласти точний план майбутньої операції.
  • В ювелірній справі. Тепер щоб створити воскову модель будь-якої прикраси не потрібно витрачати зусилля і час.
  • В освіті. Відомо, що наочна інформація засвоюється набагато краще. За допомогою 3D-принтера можна розробити абсолютно будь-який наочний посібник.

Сфери застосування 3D-принтерів

У повсякденному житті середньостатистичної людини також є місце для 3D-друку. Наприклад, виконуваної за допомогою спеціальної ручки. Це настільки простий пристрій, що їм зможе користуватися навіть дитина. У таку ручку поміщається пластик, що плавиться під впливом температури і надалі приймає будь-яку форму. Важливо, що пластик для 3д-ручки абсолютно нешкідливий.

Цілком імовірно, що в майбутньому люди будуть друкувати одяг, їжу, посуд та інші побутові предмети в домашніх умовах.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння