Blog navigation

Останні статті

Як 3D-принтери використовуються в медицині?

8257 переглядів

У століття високих технологій пристрої тривимірного друку приносять чималу користь практично у всіх сферах життєдіяльності. Сьогодні купити 3D-принтер прагнуть не тільки представники бізнесу, але і соціальні установи, а також пересічні споживачі. Вельми широке застосування пристрою тривимірного друку отримали і в лікарській діяльності. Про те, як саме використовуються 3D-принтери в медицині, буде розказано нижче.

Цікаво знати

За останнє десятиліття пристрої тривимірного друку допомогли вивести на новий рівень протезування зубів. У стоматології 3D-принтери активно використовуються для створення коронок, вінірів і штучних ясен. Як наслідок, завдяки пристроям тривимірної друку проведення зуботехнічних робіт сьогодні здійснюється набагато більш оперативно і якісно.

Купити 3D-принтер в Україні прагнуть і медичні установи, що займаються виготовленням протезів кінцівок. Так, сучасні пристрої 3D-друку допомагають створювати механізовані штучні руки. При цьому ці протези успішно інтегруються з датчиками м'язових імпульсів і максимально точно повторюють анатомію руки.

Широке застосування пристрою тривимірного друку знайшли і в імплантології. Зокрема, на сьогоднішній день 3D-принтери активно використовуються для виготовлення пластин, що заміщають втрачені кістки у пацієнтів, які потребують реабілітації після важкої черепно-мозкової травми.

Крім того, пристрої тривимірного друку широко використовуються в кардіохірургії. На медичних 3D-принтерах сьогодні успішно створюються штучні судини, які імплантуються пацієнтам замість зношених або пошкоджених.

Чималу користь пристрою тривимірного друку представляють і для студентів. Та й лікарі, яким належить провести складну операцію, нерідко використовують 3D-принтер для створення макета відсканованих органів пацієнта. Тренуючись на створених тривимірних моделях, медики підвищують шанси на успішне хірургічне втручання в реальних умовах.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння