Blog navigation

Останні статті

Електронний гігант Хама створює комп'ютерні миші та інноваційні аксесуари за допомогою 3D-друку

2553 переглядів

Понад 18 000 виробів і 2500 співробітників по всьому світу, німецька компанія Hama GmbH & Co KG є одним з провідних світових виробників аксесуарів, що спеціалізуються в ряді областей, включаючи фото, відео, аудіо, мультимедіа, комп'ютери і телекомунікації.

Зі штаб-квартирою в Монхайм, Німеччина, компанія робить майже кожен вид споживчих електронних пристроїв і продає їх практично в будь-якій точці світу. Природно, враховуючи масштаби виробництва, для просування продукції необхідно прискорення процесу розробки, тому команда розробників Hama GmbH & Co KG звикла покладатися на технологію 3D-друку для швидкого і багаторазового проектування об'єктів.

Для того, щоб продукція компанії з'явилася на світових ринках раніше інших конкурентів, Хама використовує RepRap 3D принтер X400 німецького виробництва.

Для того, чтобы продукция компании появилась на мировых рынках раньше других конкурентов, Хама использует RepRap 3D принтер X400 немецкого производства.

3D принтер X400

Х400 – це повністю зібраний 3D-принтер з великою областю друку 390x400x330 мм, який може друкувати моделі складної форми з товщиною шару 0,1 мм. Крім того, принтер оснащений двома екструдерами, що дозволяє вибирати швидку або якісний друк, в залежності від умов.

"Коли ми почали використовувати Х400, розробка продукту стала набагато більш ефективною", - пояснює Nils Krietenstein, керівник відділу дизайну продукції компанії.

“Раніше нам доводилося відправляти дані нашим партнерам на Далекий Схід і чекати, поки зразок буде відправлений до нас назад. Така процедура внесення необхідних модифікацій займала дуже багато часу. Тепер, завдяки 3D-принтеру, ми можемо завершити і оцінити модифікації і адаптації набагато швидше".

RepRap 3D принтер X400

Серед інших продуктів, для створення прототипів яких компанія використовує 3D принтер X400, можна виділити створення прототипів комп'ютерних мишок. За допомогою 3D-друкованих деталей проектна група може протестувати ергономічний дизайн всього за кілька годин. Зрештою, те, що вранці існувало тільки у вигляді креслення, може стати кінцевим готовим продуктом вже до вечора, завдяки технологіям 3D друку.

Для недавнього проекту з участю новітніх розробок комп'ютерних мишок, дизайн-команда підготувала прототипи за допомогою білого PLA. За словами Krietenstein – «це кращий колір для оцінки дизайну». Мишки друкуються соплом і 0,25 0,4 мм.

Після того, як мишка була надрукована, компанія може повторити процес до десятка разів, поки не переконається, що знайдено найкраще рішення по функціональності, зовнішньому вигляді і ергономічності.

Не дивно, що дизайн-команда Hama GmbH & Co KG надзвичайно задоволена впровадженням 3D принтера X400 в робочий процес. На додаток до прискореної розробки продукту, 3D принтер дозволяє дизайнерам експериментувати з дизайном виробів набагато більше, ніж раніше.

Хоча Хама – далеко не перша дизайн-студія або промислова компанія, яка використовує 3D друк у своєму виробництві, їх незмінна прихильність технології є яскравим прикладом того, наскільки 3D друк може бути потужним і різноманітним.

Задоволення потреб клієнтів для компанії 3D4U є основоположною умовою. Ми набуваємо нові кольори та типи матеріалів, щоб здійснювати 3D друк у відповідності з вашими побажаннями. Щоб замовити 3D друк, достатньо просто завантажити 3D модель (переважно у форматі .stl або .obj) або надіслати файл на нашу пошту 3dprint@3d4u.com.ua. Протягом кількох годин, наші фахівці зв'яжуться з вами та запропонують оптимальний варіант 3D друку для вашого проекту.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння