Blog navigation

Останні статті

Керівництво по 3D друку для початківців. Частина перша. Основи.

4071 переглядів

Якщо ви новачок в технології 3D-друку, або просто хочете закрити кілька прогалин у знаннях, то ми сподіваємося, що тут ви знайдете цікаву для вас інформацію. В даний час більшість з нас чула на якомусь рівні про потенціал 3D друку. В даному посібнику ми пропонуємо вам поглянути на історію та реалії 3D друку – технології, процеси, матеріали, застосування, а також подальші тенденції розвитку.Ми сподіваємося, що цей курс 3D друку задовольнить ваші потреби, в незалежності від рівня вашої кваліфікації.

3D друк, також відомий як адитивне виробництво, привертає до себе велику увагу. Все більше і більше аналітиків прогнозують, що 3D друк має не тільки велике технологічне значення, але й поведе за собою економічні, соціологічні та політичні наслідки. Інші вважають, що це тимчасова модна примха, яка є частиною надзвичайного ажіотажу, розгорнутої навколо цієї дуже захоплюючою технічної області. Так чим насправді є 3D друк, який, як правило, використовує 3D принтери, і для чого він потрібен?

Огляд

Термін 3D друк об'єднує в собі безліч процесів і технологій, які пропонують повний спектр можливостей для виробництва деталей і виробів з різних матеріалів. По суті, для всіх процесів і технологій загальним є спосіб, яким здійснюється виробництво – поступове нашарування, додавання матеріалу – адитивний процес (від англ. add - додавати), який відрізняється від традиційних субтрактивных (від англ. subtract - віднімати) або ливарних процесів.

Ідеї застосування 3D друку з'являються мало не щодня, і, оскільки ця технологія дедалі глибше проникає в промисловість, споживчий сектор також продовжує зростати.

Більшість авторитетних коментаторів цієї технологічної області згодні з тим, що, станом на сьогодні, ми тільки починаємо бачити справжній потенціал 3D друку.

3D FOR YOU намагається бути в курсі всіх останніх подій, новин, думок, процесів розробки і областей застосування, і по мірі їх появи в цій захоплюючій області, буде ділитися інформацією зі своєю аудиторією.

Вступ. Що таке 3D друк?

Ця технологія вплинула на хід недавньої історії, ймовірно, більше, ніж будь-яка інша область. Згадайте лампочку, парову машину або, більш сучасні винаходи, автомобілі та літаки, не кажучи вже про зліт всесвітньої павутини. Ці технології значною мірою покращили і спростили наше життя, відкрили нові напрямки і можливості, але, як правило, проходило багато часу, іноді навіть десятиліття, перш ніж прогресивність цих технологій ставала очевидною.

Широко поширена думка, що 3D друк, або адитивне виробництво, має величезний потенціал, щоб стати однією з галузей промисловості. Він обговорюється зараз на багатьох телевізійних каналах, газетах та інтернет ресурсах. Чи насправді 3D друк, як стверджують деякі, покладе кінець традиційному виробництву, зробить революцію в дизайнерських областях, і покладе початок геополітичним, економічним, соціальним, демографічним, екологічним наслідкам нашого повсякденного життя?

Основна відмінність технології 3D друку полягає в тому, що це адитивний виробничий процес. І це справді ключовий момент, тому що 3D друк - це радикально інший метод виробництва на основі передової технології, яка за допомогою нашарування матеріалу виконує побудову об'єкта. Це в корені відрізняється від будь-яких інших існуючих традиційних технологій.

Існує ряд обмежень у традиційній промисловості, де широко використовується людська праця. Тим не менш, промисловий світ зазнає зміни, з'являються автоматизовані процеси, механічна обробка, лиття, формування, фрезерування та інші складні процеси, які вимагають наявності автоматів, комп'ютерів і робототехніки.

Проте всі ці технології вимагають вилучення об'єкта з великого блоку (виробництво за рахунок видалення зайвого матеріалу) – незалежно від того, чи потрібен вам кінцевий продукт, або ви виготовляєте інструмент для лиття або фрезерування – це серйозне обмеження в рамках загального виробничого процесу.

Для багатьох галузей традиційного дизайну виробничі процеси накладають ряд неприйнятних обмежень, включаючи дорогі інструменти і необхідність складання складних деталей. Крім того, субтрактивні виробничі процеси, наприклад, механічна обробка, можуть призвести до того, що 90% вихідного матеріалу буде витрачено даремно. На противагу цьому, 3D друк – це процес створення об'єктів безпосередньо, шляхом додавання матеріалу шар за шаром різними способами, в залежності від використовуваних технологій.

Спрощення ідеології 3D друку для тих, хто ще намагається зрозуміти концепцію (а таких багато), говорячи простою мовою можна прирівняти до процесу побудови об'єктів з конструктора Lego автоматичним способом.

3D друк – це високоефективна технологія, яка заохочує і стимулює інновації, дає безпрецедентну свободу для дизайну, істотно знижує витрати і терміни виготовлення. Компоненти можуть бути розроблені спеціальним чином, що дозволить уникнути складання деталей з хитромудрою геометрією, що виконують складні функції, без додаткових витрат. 3D друк стає також енергозберігаючою технологією, яка може забезпечити екологічну ефективність, як безпосередньо у процесі виробництва, так і протягом усього строку експлуатації продукту за рахунок легких і міцних конструкцій.

В останні роки 3D друк вже вийшов за рамки промислового прототипування і виробничих процесів, так як технологія стала більш доступною для невеликих компаній і навіть приватних осіб. Якщо раніше 3D принтери могли придбати тільки крупні корпорації, то в даний час невеликі (менше функціональні) настільні 3D принтери можна придбати за ціною близько 1000 $.

Це відкрило технологію набагато більш широкої аудиторії, завдяки чому з'являється все більше систем, матеріалів, областей застосування, послуг та допоміжних даних.

На сайті компанії 3D4U ви можете купити 3D принтери за ціною від 550 $. На всі 3D принтери, представлені в нашому магазині, надається гарантія від 6 до 12 місяців. При придбанні 3D принтера в нашому магазині, ви отримуєте безкоштовно вступне навчання по налаштуванню і експлуатації принтера, і 5 % знижки при купівлі витратних матеріалів.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння