Blog navigation

Останні статті

Кращі моделі для тестування 3D-друку на Ender-3 (Pro/V2)

15029 переглядів

Хочете дізнатися, як насправді працює ваш Ender 3? Спробуйте кілька з цих тестових моделей 3D-друку для Ender 3 сьогодні, щоб відрегулювати та налаштувати параметри вашого принтера!

Познайомтеся з вашим принтером

Якщо ви коли-небудь купували 3D-принтер, вам знайоме почуття захоплення, яке виникає при його доставці. Природно, перше, що ви хочете зробити, це зібрати його і почати друкувати!

Нині для виробників стало чимось на зразок традиції включати в постачання з принтером один або декілька тестових файлів STL-друку. Зазвичай ця модель призначена для красивого друку і, отже, вражає користувача можливостями машини. У разі принтерів серії Ender тестовий відбиток являє собою 3D-модель собаки.

І тут собака – це проста модель, яка повинна добре друкуватися. Що це означає? Це означає, що ви не повинні використовувати якість отриманої моделі для оцінки можливостей вашого Ender 3. Іншими словами, ця собака не є хорошим тестовим відбитком.

Правду кажучи, Creality Ender 3, а також версії Pro і V2 є дуже потужними 3D-принтерами, тому ми пропонуємо надрукувати щось більш складне, щоб отримати належний попередній перегляд принтера. Це також допоможе визначити, чи правильно відкалібровано ваше обладнання.

відмінна адгезія першого шару гарантує хороший друк!

З цією метою ми підготували ретельно підібраний список кращих моделей для тестового друку на Ender 3. Всі представлені моделі призначені для того, щоб допомогти вам налаштувати параметри слайсера та отримати максимальну віддачу від Ender 3.

1. 3DBenchy

3DBenchy надрукований на Ender 3

Що це? Це одна з найпопулярніших моделей для 3D-друку завдяки своєму симпатичному і продуманому дизайну, який покликаний служити універсальним тестом для вашого 3D-принтера.

3DBenchy-це човен з найрізноманітнішими формами та текстурами. Мета 3D-друку цієї моделі полягає в тому, щоб визначити, у чому ваш принтер хороший, а в чому ні, щоб ви могли оптимізувати свій профіль друку.

Що тестуємо?

Якість поверхні: чи Може ваш Ender 3 надрукувати гладкий вигнутий корпус?

Деформація: 3DBenchy - ідеально симетрична модель, що дозволяє легко виявляти проблеми з деформацією.

Плоскі поверхні: Верхні поверхні димоходу, головної палуби та коробки виконані горизонтальними та паралельними основи моделі. Таким чином, ви можете перевірити, чи добре принтер друкує кілька горизонтальних поверхонь.

Виступи: В 3DBenchy є кілька виступів, які повинні показати, як ваш принтер справляється з їх друком.

Циліндричні форми: Димар — це тест для друку концентричних циліндричних форм. Він також служить тестом на відхилення в округлості таких форм.

Похилі отвори: Маленький отвір в самому кінці 3DBenchy перевіряє точність вашого принтера за допомогою друку невеликих деталей.

Якість першого шару: Перший шар є найважливішим. На щастя, 3DBenchy також допоможе перевірити це користуючись написом внизу, який може показати "слонячу ногу" (якщо вона є).

Де завантажити? 3dbenchy.com

2. Тест на вирівнювання платформи

Відкалібрований стіл гарантує, що ваш відбиток добре пристане.

Що це? Простий принт, який допоможе вам вирівняти стіл вашого Ендер 3. Ідея полягає в тому, що поки принтер друкує ці квадрати, ви можете відрегулювати платформу і постаратися, щоб всі кути належним чином прилягали до неї.

Як це використовувати? Поки принтер друкує квадрати, перевірте всі чотири краї. Якщо ви помітили погану адгезію, посуньте платформу ближче до сопла, поверніть поворотну ручку за годинниковою стрілкою. З іншого боку, якщо ви бачите, що нитка не виходить з сопла або лінія друку занадто сплющена, поверніть колесо проти годинникової стрілки, щоб відсунути шар від сопла.

Де завантажити? thingiverse.com

3. Тест швидкості друку Ендер 3

Тестова модель для регулювання швидкості друку

Що це? Це проста модель для перевірки якості друку на різних швидкостях друку. Оскільки Ender 3s може друкувати на більш високих швидкостях, наприклад, понад 100 мм/с, чому б не протестувати його?

Як це використовувати? Тест починається зі швидкості 50 мм/с, і на кожні 5 мм по висоті швидкість збільшується на 10 мм/с. У підсумку модель має висоту 30 мм і складається з шарів, створених з різною швидкістю друку.

Цей продуманий дизайн має виїмки, а також плоскі й закруглені стінки, які вказують на будь-які ознаки поганої роботи. Таким чином, ви будете знати, з якою швидкістю друку ваш Ender працює найкращим чином.

Де завантажити? thingiverse.com (Майте на увазі, що ви не відразу побачите модель. Вам потрібно буде завантажити цілу теку тестових файлів, а потім знайти відповідний файл для тесту швидкості.)

4. Тест на сопливість

Соплі при 3Д друку

Що це? Сопливість виникає, коли філамент продовжує виходити з сопла під час руху друкувальної головки. Ця проста модель має дві башти, які допоможуть вам визначити, чи є у вашого принтера проблеми з вільним витіканням ниток.

Як це використовувати? Просто роздрукуйте модель і слідкуйте за будь-якими ознаками натягу ниток між вежами. Якщо принтер сопливіт, це ознака того, що швидкості переміщення, ретракта і, можливо, навіть температурні налаштування потребують регулювання.

Де завантажити? thingiverse.com

5. Ґратчастий куб

Складна модель для 3D-друку

Що це? Ґратчасті кубики — популярний вибір для тестування, оскільки вони, як правило, досить складні у друку. Використовуйте його, щоб кинути виклик своєму Ендеру 3.

Як ним користуватися? Мета цього ґратчастого куба — домогтися гарних результатів без використання допоміжного матеріалу. Якщо з ґратчастим кубом все в порядку, це знак того, що ваші налаштування охолодження, температури та ретракта в порядку!

Де завантажити? thingiverse.com

6. Тестування друку навісних конструкцій (звиси та мости)

3D-друк звисів і мостів

Що це? Цей файл Thingiverse містить дві моделі для тестування кутів навісних елементів. Велика модель має кути від 45° до 15° градусів з кроком 5°. Менша тестує кути 12°, 15° і 18°.

Як це використовувати? Як правило, кути менше ніж 45° градусів (від горизонталі) повинні бути надруковані з підтримками. З іншого боку, теорія не завжди відповідає дійсності. Щоб перевірити це, просто роздрукуйте ці файли та подивіться, як працює принтер під час друкування різних звисів. Це може допомогти вам визначити пороги звисання для установки опор.

Де завантажити? thingiverse.com

7. Тестування температурних параметрів

Температурна вежа

Що це? Це проста модель башти, яка тестує 10 різних температур друку. Вона розроблена з розумними функціями, що дозволяють проводити найкращі випробування при використанні порівняно невеликої кількості пластику.

Як це використовувати? Роздрукуйте модель, використовуючи 10 різних температур. Якщо ви не знаєте, як встановлювати різні температури, ми пропонуємо вам подивитися навчальний посібник. Коли ви надрукуєте модель, просто подивіться, як вона виглядає. Мости та стовпи служать для тестування на сопливість, а закруглені стовпи демонструють якість поверхні та адгезію шарів.

Де завантажити? thingiverse.com

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння