Blog navigation

Останні статті

Чому досягти успіху з 3D-принтером простіше, ніж ви вважаєте.

3432 переглядів

3D-друк вже зараз активно використовується в багатьох галузях промисловості та виробництва. Але його досі складно розглядати, як основу для запуску власного бізнесу. Хтось переживає, що ідея не «вистрілить», хтось побоюється складнощів вибору відповідної моделі 3Д-принтера, хтось вважає витрати на його покупку дуже високими.

А що насправді? Багато що, звичайно, залежить від того, чим ви хочете займатися. Але загалом можна сказати так: будь-який новий бізнес із 3Д-принтером має блискучі перспективи. І коштуватиме недорого. Навіть якщо ідея не вистрілить, діяльність можна змінити буквально за 15 хвилин. У цьому секрет 3D-друку: купивши професійний апарат, ви де-факто не обмежені у напрямках роботи. Їх можна міняти без жодних витрат.

5 аргументів на користь легкого старту з 3D-принтером.

Отже, чому розпочати свій бізнес з 3Д-принтером простіше, ніж може здатися?

  • Початкові витрати мінімальні.
  • Можна стартувати без працівників.
  • Вибір профілю – вільний.
  • Початок роботи – у день доставки пристрою.
  • Крім принтера майже нічого не потрібно.

Покупка 3Д-принтера та витратних матеріалів.

Коли 3D-технології тільки з'явилися, як і все інноваційне, вони, звісно, ​​коштували дуже дорого. Сьогодні ситуація змінилася радикально. За хороший 3D-принтер треба віддати не більше 80 тис. гривень. Для порівняння, найдешевша вантажівка (якщо порівнювати зі сферою транспортних послуг) коштуватиме мінімум 320 тис. А сучасний верстат ЧПУ (виробництво меблів або автосервіс) – 170 тис.

Почати можна із простої моделі.

У разі ж із 3Д-принтером за 90-100 тис. гривень користувач отримує преміальний рівень друку, повний функціонал, відмінне складання та інші привілеї класу «люкс», з якими можна і почекати. Для перших кроків у комерційній діяльності можна придбати пристрій за ціною 12–15 тис. гривень. Це дешевше, ніж домашній комп'ютер або накручений смартфон.

Витратні матеріали для 3Д-друку на тлі озвучених вище цін взагалі не «котуються». На них піде менше ніж 10% вартості апаратури. Це справді недорога технологія для початку своєї справи.

Персонал.

Принадність 3D полягає в мінімальній участі людини. Після проходження кривої навчання з 3D-друку, оператор лише завантажує матеріали, задає програму та контролює роботу пристрою. Після кількох спроб це вийде навіть у підлітка.

З усіма перерахованими функціями в рамках одного циклу виготовлення легко впорається одна людина – підприємець. Поки замовлень не стане так багато, що доведеться купувати другий апарат, можна працювати без найманих кадрів.

Звичайно, якщо ви плануєте створювати ексклюзив (натуралістичні костюми супергероїв, інтер'єрний декор тощо), у штаті потрібен хороший дизайнер. Але для обслуговування самого процесу друку 3Д більше нікого наймати не доведеться.

Напрями роботи.

Почати можна із виконання замовлень на сувенірну продукцію. Вона потрібна всім – від банків та страховиків до виробників та іноземних представництв у містах України. А коли справа піде, можна експериментувати із профілями:

  • зайнятися виробництвом (унікальних колекцій іграшок, святкової атрибутики, автодеталей тощо);
  • навчати інших людей 3D-друку;
  • приймати замовлення на моделювання та друк;
  • робити освітні матеріали;
  • створювати макети, зразки, прототипи тощо.

Для зміни профілю нічого не потрібно. Тільки нові моделі та той самий принтер. Витрат на перепрофілювання практично немає: якщо хтось пропонує замовлення, можна брати й одразу пускати його в роботу. Потрібно говорити, що в умовах високої конкуренції така маневровість бізнесу дорога?

Швидкий старт.

Що потрібно для початку роботи з 3D-принтером? Невелике приміщення (хоч домашній гараж), стіл для встановлення апаратури та пластики, які можна купити у комплекті. Все працювати можна вже в день доставки обладнання. Для офіційного продажу в майбутньому знадобиться торгова марка, реєстрація компанії та інші документи. Але в технічному плані все готове.

Невисокі постійні витрати.

3Д-принтер не використовує воду, газ, бензин та інші дорогі ресурси. Йому потрібна тільки електрика та пластик. Вимоги до приміщення (якщо ви берете його в оренду) теж нескладні (опалення, можливість провітрювання, достатня площа, щоб помістилася людина та обладнання). Регулярні витрати бізнесу – електрика та пластики – коштуватимуть більш ніж прийнятну суму.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння