Blog navigation

Останні статті

Як малювати 3D ручкою?

26257 переглядів

Хочете знати, як використовувати 3D ручку? 

3D ручка - це портативний, унікальний у своєму роді інструмент для малювання, який працює як звичайний олівець або ручка. На відміну від канцелярської ручки, яка використовує чорнило, 3D ручка заправляється ABS або PLA пластиками. 3D ручка оснащена активним електричним нагрівачем з екструдером на кінці, який розплавляє нитки ABS або PLA пластику. Після розплавлення нитки через кінчик екструдера видавлюється теплий термопластик, який твердне протягом декількох секунд. 3D ручка створює вишукані тривимірні фігури, які ви можете малювати як на поверхні, так і прямо в повітрі, і не вимагає комп'ютерів або додаткового програмного забезпечення.

Як малювати 3D ручкою

Підключіть 3D ручку і дайте їй кілька секунд для розігріву. Вставте нитку ABS або PLA пластику в отвір подачі пластику. Встановіть швидкість, використовуючи регулятор, і дочекайтеся витікання пластика через наконечник екструдера. Тепер ви можете почати малювати. Для зміни кольору натисніть на кнопку вилучення 3D пластику, і почекайте поки пластик не буде повністю витягнутий. Тепер ви можете вставити пластик іншого кольору. Перед малюванням іншим кольором потрібно пропустити трохи пластика через екструдер, так як спочатку у вас буде перехід від старого кольору до нового.

3D ручка. Як малювати 3д ручкою

Застосування 3D ручки

Існує величезна кількість способів застосування 3D ручки, хоча в основному вони стосуються художніх і дизайнерських прийомів. Поодинці 3D ручка може використовуватися для ремонту або декору, а в поєднанні з 3D-принтером для з'єднання дрібних деталей і отримання великих складових виробів. Деякі творчі можливості 3D ручки:

  • Прикраси, ювелірні вироби, кулони, браслети;
  • Магніти на холодильник або інші елементи декору;
  • Персоналізація ноутбуків, чохлів для телефонів, офісних і канцелярських наборів;
  • Міні копії персонажів, архітектурних споруд, статуеток.

На сайті 3D4U.com.ua ви можете завантажити трафарети для 3D ручки з зображенням Діда Мороза, Ейфелевої вежі, футбольного м'яча, декоративної квітки і т. д.

Як вибрати 3D ручку? 

Існують різні типи 3D ручок, хоча зовні вони майже нічим не відрізняються, і мають один і той же базовий дизайн. Тим не менш, є деякі особливості, за якими 3D ручки відрізняються один від одного. При виборі 3D ручки завжди необхідно враховувати наступні характеристики:

  1. Наявність регулятора швидкості;
  1. Наявність регулятора температури;
  1. Які типи пластику можна використовувати;
  1. Наявність аксесуарів;
  1. Вартість (висока вартість необов'язково вказує на кращу модель). 

Різниця між ABS і PLA

При вивченні параметрів 3D ручки, непогано також вивчити різницю між ABS і PLA пластиками. PLA пластик виготовляється з крохмалю і є екологічно чистим. У нього низька температура плавлення. PLA добре прилипає до інших об'єктів, так як він клейкий. На відміну від PLA, ABS пластик міцніше і більш стійкий до хімікатів. У нього більш висока температура плавлення. PLA пластик є біорозкладаним полімером.

Як заправити пластик в 3D ручку

Вставте пластик в отвір у верхній частині ручки і натисніть кнопку подачі пластику. Коли розплавлений пластик вийде через наконечник екструдера, кнопку можна відпустити. Для зміни кольору необхідно витягти попередній пластик. Для вилучення пластика встановіть максимальну швидкість і натисніть на кнопку вилучення пластика. Тепер можна вставляти пластик іншого кольору. Після зміни кольору ваша ручка деякий час буде малювати міксом двох кольорів. Іноді це дуже незвично і красиво виглядає. Якщо ви хочете малювати тільки другим кольором, продавіть пластик через сопло ручки протягом декількох секунд, щоб домогтися однорідного кольору.

Як змінювати швидкість роботи 3D ручки

Швидкість визначає потік пластику і дозволяє створювати делікатні або складні моделі в тому темпі, який вам зручний. Для перемикання швидкості перемістіть регулятор в положення, відповідне вашим перевагам.

Обслуговування 3D ручки

Для підтримки 3D ручки в належному стані потрібно не дуже багато. Якщо є проблеми з виходом пластика з сопла, почекайте, поки ручка охолоне, і протріть сопло, серветкою, змоченою в спирті. При зміні сопла переконайтеся, що ручка гаряча, після чого акуратно зніміть насадку. Після закінчення роботи з ручкою обов'язково вийміть пластик.

Переваги 3D ручки

Дозволяє створювати тривимірні об'єкти від руки

Не вимагає комп'ютерів або програмного забезпечення

Має можливість малювати ABS і PLA пластиками

Портативна і легка

Дозволяє миттєво малювати вертикальні структури

Автоматичне перемикання в режим очікування

Малювати в повітрі можна тільки з 3D ручкою.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння