Blog navigation

Останні статті

Огляд 3Doodler Create

5067 переглядів

3Doodler відомий як перша в світі 3D ручка. Але чи означає це, що вона найкраща? Ознайомтеся з нашим детальним оглядом 3Doodler.

3D ручка – це пристрій, який дозволяє будь-якій людині малювати в просторі. Ви можете створювати складні структури, декоративні моделі, іграшки, пазли і безліч інших елементів. Можливості для індивідуальної творчості і навчання досить широкі.

3D ручки користуються популярністю у художників-аматорів, школярів, людей творчих професій і багатьох інших, хто хоче створювати вироби прямо в повітрі. Область застосування дуже широка – від декоративно-прикладного мистецтва до більш складних додатків, таких як проектування та інжиніринг.

3Doodler – це компанія, якій приписують винахід 3D ручки. Вперше вони представили свій винахід в 2013 році на краудфандінговой платформі Kickstarter. З тих пір було випущено кілька нових моделей. 3Doodler Create знаходиться між 3Doodler Start, орієнтованої на дітей, і 3Doodler Pro, що призначена для професійного використання.

3Doodler позиціонує ручку 3Doodler Create як просту в управлінні, з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, компактну і доступну. Крім іншого, малювання 3Doodler має бути здійсненне без використання комп'ютера, програмного забезпечення або спеціальних технічних знань. Давайте розглянемо всі ці питання в огляді.

Огляд 3Doodler Create

  • Переваги
  • Недоліки
  • Підсумки
  • Комплектація
  • Завантаження пластику
  • Малюємо на трафареті
  • Малювання від руки – чи так це просто?
  • Висновки
  • Технічні характеристики

Огляд 3Doodler Create: Переваги

  • Доступна
  • Інтуїтивно зрозуміла
  • Міцна конструкція
  • Проста в експлуатації

Огляд 3Doodler Create: Недоліки

  • Пластикові стрижні занадто короткі
  • Складно видаляти застряглий пластик
  • Малювати від руки не так просто, як за трафаретами
  • Галасливий вентилятор
  • Має бути підключена до джерела живлення

Огляд 3Doodler Create: Підсумки

Нам дуже сподобалося використовувати 3Doodler Create. Важко не прийняти 3D-ручку за іграшку, особливо, коли Ви звикли працювати з настільними 3D-принтерами, але ми були вражені надійною якістю дизайну і простотою її кнопкового управління.

Ще дещо ми виявили всупереч нашим очікуванням. Процес роботи з готовими трафаретами простіше, ніж малювання від руки.

3DKIT - партнер компанії 3D4U - надає вам можливість пройти спеціальний курс майстер-класів, які допоможуть вам познайомитися з 3D-ручкою з нуля і створити в подальшому більш оригінальні і цікаві проекти без допомоги трафаретів.

Ще одним з недоліків є те, що 3Doodler Create не в повній мірі портативна, оскільки вона постійно повинна бути підключена до джерела живлення. Також окремі пластикові стрижні, як правило, закінчуються занадто швидко, і доводиться часто перезавантажувати їх для великих проектів.

Але це незначні дрібниці. Існує величезна кількість 3D-ручок, і багато з них – всього лише дешеві клони 3Doodler. Але, якщо Ви плануєте придбати собі 3D ручку, ми рекомендуємо вам витратити трохи більше, але отримати якісний і надійний інструмент.

Таким чином, 3Doodler Create-це веселе, розважальне та навчальне доповнення до сучасних творчих інструментів.

Огляд 3Doodler Create

Огляд 3Doodler Create: Комплектація

Розпакування 3Doodler Create дуже просте. Вміст компактної коробки акуратно сортувован.

Коробка містить 3Doodler Create, один адаптер живлення, один інструмент для розблокування, один інструмент для заміни сопел, одну міні-викрутку з плоскою головкою, одну коротку інструкцію для початку роботи, одне керівництво користувача та 2 комплекти 3Doodler ABS-пластика.

Повний асортимент пластику для 3Doodler продається окремо і має в цілому 65 різних кольорів, включаючи пластики, що світяться в темряві, гнучкі, глянцеві і матові.

Сама 3D-ручка набагато легше, ніж здається. Але під час роботи відчувається надійність збірки і міцність конструкції, що включає алюмінієвий корпус, пластикові елементи і перемикач температури.

Встановлений перед соплом 3D ручки гнучкий гумовий наконечник надає їй досить ергономічний дизайн, а також робить 3D-ручку цілком зручною для тримання.

Комплектація 3Doodler Create

Кнопки "FAST" (швидше) і  "SLOW" (повільніше), що використовуються для управління ручкою, знаходяться в хорошій досяжності під час використання ручки. Тим не менш, кнопка «SLOW» знаходиться трохи далі від кінчика ручки, в результаті чого в деяких ситуаціях її натискання буде трохи утруднено. Але це скоріше залежить вже від того, як тримати 3D-ручку.

Огляд 3Doodler Create: Завантаження пластику

3Doodler Create нагрівається майже миттєво, а кільце на верхньому кінці 3D ручки показує, в якому стані вона знаходиться.

Червоний означає, що 3D ручка нагрівається, а синій і зелений вказують на те, що 3D-ручка готова до використання в режимі високої або низької температури. При первинному нагріванні ви можете побачити трохи світлого диму в районі сопла.

Як тільки 3D ручка нагріється, можна приступати до завантаження пластику. У керівництві говориться, що ви повинні бути готові проштовхувати стрижень в екструдер. Це означає, що не робіть і прикладіть трохи сили для завантаження стрижня. Крім того, можете трохи покрутити стрижень за годинниковою стрілкою, поки проштовхуєте його. Це значно полегшить і прискорить процес завантаження пластику в екструдер. Якщо стрижень використовується вдруге, його нерівний кінець обов'язково потрібно обрізати.

Після завантаження пластику 3D ручка готова до роботи. Притисніть сопло до паперу, скла, металу і починайте малювати ...

Іііііііі знову зупиніться, тому що пластиковий стрижень закінчився. Одного пластикового стрижня вистачає на нетривалий час. Але це не велика проблема, так як 3Doodler Create дозволяє відразу вставити наступний стрижень без витрат часу на отримання попереднього, на відміну від багатьох більш дешевих аналогів. Всього в кожному наборі пластика 25 стрижнів, по 5 кожного кольору, так що, якщо ви плануєте якийсь масштабний проект-Вам слід заздалегідь потурбуватися про достатню кількість пластика.

Для вивантаження пластику вам потрібно двічі клацнути по одній з кнопок подачі і почекати. Екструдер буде виштовхувати стрижень до тих пір, поки він не буде готовий до видалення. Однак, якщо кінець пластикового стрижня вже знаходиться всередині 3D-ручки, ви не зможете дотягнутися до кінця стержня, щоб витягнути його. В цьому випадку, і тільки поки гаряче сопло, вам доведеться прибрати сопло і виштовхнути стрижень за допомогою інструменту для видалення пластику, у той час як екструдер працює в режимі видавлювання.

Пластик для 3Doodler Create

Огляд 3Doodler Create: Малюємо на трафареті

Малювати на папері дуже просто. Однак майте на увазі, що папір може злегка згинатися і розтягуватися, в результаті чого поверхня паперу стає трохи хвилястою. Це пов'язано з тим, що пластик стискається, коли він остигає, залишаючись при цьому косяком на папері.

Після того, як ви покрили всі поверхні, потрібно очистити пластик від паперу (або, в деяких випадках, скоріше навіть папір, а ніж пластик). Крім того, частина чорного чорнила з трафарету може залишитися на пластиці. Але оскільки всі поверхні, які касаються папера в цьому проекті, будуть непомітними (зверненими всередину), коли об'єкт буде закінчений, то це не має ніякого значення.

Крім того, ви можете наклеїти на трафарет напівпрозорий малярний скотч. В цьому випадку ви позбавите себе від необхідності очищати свої вироби від залишків паперу, а трафарет стане багаторазовим.

Що стосується вибору самого пластику, то і ABS, і PLA добре підходять і мають однакову вартість. ABS-пластик має більш високу температуру плавлення і, на відміну від PLA, він трохи більш гнучкий і швидше застигає при малюванні. Але його негативною відмінністю від PLA є те, що при плавленні він виділяє специфічний, неприємний запах. Тому, якщо є алергії або непереносимість, ми рекомендуємо використовувати PLA-пластик. Він виготовляється з екологічно-чистих матеріалів: таких, як відходи цукрової тростини, кукурудзи, – що робить його нешкідливим для людини.

При використанні обох матеріалів іноді можна почути деяке потріскування. Але це абсолютно нормальне явище, і відбувається це через вологу в матеріалі, швидко випаровується при нагріванні.

Огляд 3Doodler Create: Малювання від руки – чи так це просто?

Наступне питання - чи можна 3Doodler Create малювати прямо в повітрі? Так, можна. Але отримати результат таким способом не просто, для цього потрібна практика. Навряд чи у вас це вийде з першого разу. Але саме таким способом Ви можете дати повну волю своїй фантазії і створювати найбільш цікаві, оригінальні і красиві об'єкти. Ви можете пройти спеціальний курс майстер-класів в компанії 3DKIT, де ми навчимо вас управлятися з ручкою. Після кожного заняття рівень вашої майстерності буде підвищуватися, і ви зможете створювати все більш складні і цікаві об'єкти.

Огляд 3Doodler Create: Приходьте на Майстер-клас

Огляд 3Doodler Create: Висновки

У нашому огляді 3D-ручка 3Doodler Create явно перевищила наші очікування. Робота 3Doodler Create дуже проста, хоча трохи складно зупинити безперервний потік пластику, поки не стало надто пізно. Однак, після деякої практики, працювати з ручкою стає набагато простіше. Також малювати ручкою 3Doodler Create безумовно дуже забавно.

3D-ручка маленька, компактна і ненав'язлива. Що стосується доступності, 3Doodler Create коштує 2999 грн. Це, безумовно, не найдешевша 3D-ручка на ринку. Вартість самої ручкою не обмежується: якщо Ви хочете отримати більше користі від 3D-ручки, то Вам слід придбати додаткові стрижні пластику. Одна упаковка з 25 стрижнів (5 кольорів по 5 стрижнів кожен) коштує 299 грн. Але, виходячи з переваг даної ручки, напрошується висновок: вона того варта.

Також необхідно мати на увазі, що сопло нагрівається до температури 200 °С і може обпалити користувача, якщо він торкнеться його. Тому дітям до 8 років рекомендується використовувати 3D-ручку під наглядом дорослих.

У цілому, з нашим оглядом 3Doodler Create ми прийшли до висновку, що це досить класне пристрій, який дає відмінні результати. Кому слід купити цю ручку? — Будь-яка людина, незалежно від статі і віку, буде насолоджуватися використанням 3Doodler Create.

Огляд 3Doodler Create: Технічні характеристики

  • Алюмінієвий корпус
  • Діаметр стрижня 3 мм
  • Vатеріали: PLA і ABS
  • Дві настройки температури для PLA і ABS (і гвинт регулювання температури для точного налаштування)
  • Дві швидкості завантаження пластику і функція зворотного вилучення пластику
  • Світлодіодна індикація стану 3D ручки 3Doodler
  • Вентилятор
  • Панель доступу до екструдера
  • Батарея відсутня -andgt; ручка повинна бути весь час підключена до джерела живлення
  • З'ємне сопло (різні сопла продаються окремо)

В компанії 3D4U ви можете купити 3D ручки, в тому числі і 3Doodler Create, а також відвідати авторську школу малювання 3D ручкою, на якій ми навчаємо малювати не за трафаретами, а "в живу". Комплекс наших майстер-класів передбачає навчання з нуля: починаючи з вивчення особливостей 3D ручки і закінчуючи створенням власних об'ємних фігур

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння