Blog navigation

Останні статті

Що таке 3D-ручка і як вона працює?

8215 переглядів

Для тих, хто хотів би мати 3D-принтер, але позбавлений можливості зробити таке придбання із-за високої вартості, створений альтернативний варіант - досить компактний ручний пристрій для малювання пластиком тривимірних моделей. Сьогодні 3D-ручка являє собою інструмент для творчості, в тому числі для виготовлення дрібних побутових виробів. Однак спочатку її розробляли для корекції фігур, які друкують 3Д-Принтери, шляхом згладжування дрібних дефектів або нарощування відсутніх виступів.Існує 2 типу ручок, один з яких називають "холодним", а другий - "гарячим", і принцип роботи у них абсолютно різний. Перший для створення тривимірних малюнків заправляється картриджем з рідкою фотополімерною смолою, яка застигає від УФ-світла. Другий тип створює моделі розплавленим пластиком як повноцінний 3D-принтер, для чого має нагрівальний елемент в корпусі, вимагаючи певної обережності в процесі творчості.

andquot;Горячаяandquot; 3D-ручка MyRiwell

Технічні особливості 3D-ручок

Холодний пристрій можна порівняти зі звичайною ручкою, що пише чорнилом, тільки лінії можна проводити в будь-якому напрямку простору, включаючи вертикаль. Спеціальна полімерна смола застигає практично миттєво, як тільки на неї потрапляє ультрафіолетове випромінювання, джерело якого вбудоване в носик ручки. Картриджі досить легко змінюються в процесі роботи і "чорнила" в них можуть мати різні властивості після закріплення: еластичність, блиск, прозорість. Існують також магнітні, струмопровідні і біорозкладні фотополімерні склади. Останні досить швидко руйнуються і можуть бути використані для малювання прямо на шкірі рук та обличчя. Основним недоліком холодних пристроїв є висока ціна, в тому числі і на витратні матеріали.

Конструкція ручки гарячої має ряд відмінностей, і перше стосується управління: на корпусі є індикатор або дисплей для визначення температурного режиму, а також перемикач для управління нагрівом і регулятор швидкості подачі витратного матеріалу. Відразу слідом за механізмом, що направляє ABS або PLA-пластик для 3D-ручки до сопла, знаходиться термоелемент для нагріву. Вже розплавлений полімер проштовхується вглиб каналу до носика. Різниця між матеріалами суттєва: ABS більш довговічний, але робота з ним супроводжується не дуже приємним запахом, а PLA, що виготовляється з натуральних компонентів, є більш крихким матеріалом.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння