Blog navigation

Останні статті

Безшумна материнська плата Creality V4.2.7 – усі ключові особливості.

8271 переглядів

Материнські плати, також відомі як плати управління, з'єднують і керують електричними та механічними частинами машини. 3D-принтери зазвичай мають одну материнську плату, що управляє всім, чим можна управляти цифровим способом, включаючи нагрівачі, крокові двигуни та вентилятори. У міру розвитку технології 3D-друку материнські плати для 3D-принтерів стають все більш потужними.

Внесок Creality

Поряд з бюджетними 3D-принтерами Creality виробляє ряд аксесуарів, в тому числі материнські плати. Нещодавно компанія випустила абсолютно нові плати V4.2.2 і V4.2.7, які є вдосконаленими версіями оригінальної серії материнських плат V1.

У минулому простота плат Creality ускладнювала включення зовнішніх оновлень, таких як датчик BLTouch, для роботи якого потрібна 27-контактна плата. Плати V4 більш зручні для оновлення, включаючи кілька додаткових портів для певних оновлень, таких як BLTouch і датчик обриву филамента.

Основні поліпшення

І V4.2.2, і V4.2.7 вважаються "безшумними" платами, що означає, що вони використовують драйвери крокових двигунів, які забезпечують більш тихий друк. З усім тим плата V4.2.2 доступна з ефективними драйверами крокових двигунів TMC2208, в той час, як V4.2.7 використовує драйвери TMC2225. В іншому обидва пристрої мають велику кількість портів, кілька функцій безпеки, функції оновлення вбудованого ПЗ та багато іншого.

V4.2.2 - стандартна плата для Ender 3 V2 та Ender 3 Pro (з квітня 2020 року). Ні один із принтерів Creality за замовчуванням не поставляється з версією V4.2.7, але вона доступна в роздрібному продажі.

У цій статті ми розглянемо функції V4.2.7 та їх корисність в наступних розділах. Ми також докладно розглянемо, що нового на цій материнській платі у порівнянні з платами V1.

CREALITY SILENT BOARD V4.2.7. Що нового?

Оновлення материнської плати Creality 4.2.7

Плата V4.2.7 має всі ті ж базові порти, що і плати V1 Creality.

Плата V4.2.7 має більш потужний процесор, додаткові порти та запобіжник

Материнська плата Creality V4.2.7 може бути схожа за своєю спільною метою на оригінальну лінійку материнських плат Creality, але є певні відмінності між платами V1 і V4. Нижче ми перерахували основні особливості плати V4.2.7, яких не вистачає платам V1:

  • Прямі порти для оновлення датчика BLTouch і датчика обриву нитки
  • 32-бітний процесор з великим об'ємом флешпам'яті
  • Слот для карт Micro-SD із встановленим завантажувачем
  • Інтерфейсний порт Micro-USB
  • Запобіжник електробезпеки
  • Інтегровані крокові двигуни TMC2225

Ці функції дозволяють вам робити більше на платі V4.2.7 за допомогою 3D-принтера. Нижче ми пояснимо значення деяких з основних змін.

Легка Модернізація

Спрощений апгрейд з новою материнською платою Creality 4.2.7

Плати V4.2.X мають 5-піновий порт для датчика BLTouch.

Найбільш очевидна відмінність між платами V1 Creality і V4.2.7 - це додаткові порти на новій платі. Ці порти мають в собі 5-контактний порт для Z-датчика для автоматичного вирівнювання, такого як BLTouch, а також 3-контактний порт для додавання датчика виявлення нитки. Ці порти дозволяють легко модернізувати ваш принтер без необхідності використання розширювач портів, такого як 27-контактна плата, яка раніше була необхідна для підключення BLTouch.

Хоча ви можете легко увімкнути нові функції, вам також потрібно оновити прошивку, щоб змусити принтер розпізнавати та використовувати додаткові функції. Раніше для оновлення прошивки був потрібний або роз'єм ISP-to-USB, або завантажувач типу Arduino Uno. Creality прибрала порт ISP для V4.2.7, але попередньо встановила завантажувач на платі, щоб ви могли оновлювати прошивку тільки за допомогою картки Micro-SD. На нових платах все, що вам потрібно зробити, це додати BIN файл прошивки на картку Micro-SD, принтер оновиться сам!

Підвищена продуктивність

Продуктивність плати Creality

Плата V4.2.7 оснащена 32-бітним процесором STM.

V4.2.7 використовує 32-бітний процесор STM, гарне оновлення у порівнянні з 8-бітним процесором ATMega2560 у V1. 32-розрядний процесор і збільшений простір флешпам'яті дозволяють швидше запускати більш великі пакети прошивки.

Раніше 8-бітні материнські плати не могли належним чином обробляти прошивку Marlin 2.0 з усіма активованими функціями. Це призвело до того, що користувачам доводилося відключати певні функції, такі як слот для карт Micro-SD, для економії пам'яті плати. З платами V4 більш потужний процесор і додатковий простір означають, що ви можете використовувати повнофункціональний пакет прошивки Marlin 2.0.

Плата V4.2.7 поставляється з драйверами крокових двигунів TMC2225, які, як ми вже обговорювали, знижують шум плати. Хоча ця функція може здатися не дуже важливою, більш тиха робота ваших комп'ютерів, безумовно, не є вадою!

Підвищена безпека

В платах Creality V4 є запобіжник, який допомагає запобігти електричні проблеми та небезпеку.

V4.2.7 також включає запобіжник материнської плати, якого немає у плат V1 Creality. Більшість джерел живлення, як і ті, які використовуються в принтерах Creality, поставляються з вбудованим запобіжником. Однак це запобігає тільки проблеми в джерелі живлення, а не електричні проблеми на материнській платі. Тепер плата V4.2.7 має свій власний запобіжник, щоб зменшити ризик електричних проблем чи загорянь на самій платі.

Теги : Creality, Ender-3
Категорія: Огляди 3D
Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння