Blog navigation

Останні статті

Токіо 2020. Медалі та подіуми, надруковані на 3D-принтері

2271 переглядів

Міжнародна група P&G у співпраці з Організаційним Комітетом Токіо-2020 та Міжнародним Олімпійським Комітетом офіційно представила подіуми для церемонії вручення медалей Олімпійських Ігор і паралімпійських ігор Токіо-2020. Церемонія відбудеться на подіумі, надрукованому на 3D-принтері. Не менш цікаво виглядають олімпійські медалі.

Подіуми були надруковані на 3D-принтері з переробленого матеріалу. Пластик був не тільки витягнутий з океанів і морів, але і доставлений населенням у рамках проєкту Tokyo 2020 Podium. Детальніше про церемонію нагородження переможців, розповідається на офіційному сайті Олімпійських ігор в Токіо-2020.

3D-надрукований дизайн Асао Токоло підіймає переможців.

Кожен з 98 подіумів був створений з використанням технології 3D-друку. Перероблений матеріал, який використовувався для цього, був пластиком, зібраним більш ніж у 2000 місцях по всій Японії.

Пластикові вироби збирали в роздрібних магазинах, офісах і школах в рамках освітньої кампанії, сфокусованої на відповідальному споживанні та перероблення.

Крім того, алюмінієві відходи від тимчасового житла, збудованого для сімей, постраждалих від землетрусу східної Японії 2011 року, використовувалися в якості матеріалу для зображення олімпійських та паралімпійських символів.

Зі зростанням популярності 3D-принтерів і зниженням їх вартості, з кожним роком вони стають усе більш доступними для домашнього використання. Сьогодні майже будь-яка людина у світі може собі дозволити купити 3D-принтер і друкувати на ньому ексклюзивні проєкти, корисні речі, або просто іграшки. Крім того, 3D-принтер є потужним освітнім проєктом, і його придбання для дітей забезпечить їм перспективну і високооплачувану роботу в майбутньому.

Подіум був розроблений Асао Токоло, який також спроєктував емблеми ігор в цьому році. Дизайн проєкту втілює в собі послання «різноманітності та інтеграції».

Картатий візерунок ichimatsu moyo був розміщений в тривимірному просторі з боків подіуму. Він покликаний символізувати сьогоднішню Японію, шляхом перетворення традиційного японського дизайну в сучасний геометричний стиль.

Малюнок і колір пов'язані з традиційним барвником індиго, який коли-то охоче імпортували європейці.

Подіум, надрукований на 3D-принтері. Токіо 2020.

Проєкт «Подіум Токіо-2020» був створений для того, щоб допомогти в досягненні загальних цілей сталого розвитку, партнерства та отримання вигод для всього олімпійського руху, включаючи життя спортсменів та їх сімей по всьому світу.

Ні для кого не секрет, що найбільш популярний пластик для 3D-принтерів, виготовляється з біорозкладаної та відновлювальної сировини. Ви можете купити PLA-пластик в 3D4U і взяти безпосередню участь у сталому розвитку планети.

Олімпійські медалі.

Надруковані на 3D-принтері медалі Токіо 2020

У питанні олімпійських медалей нічого не відбувається просто так. Міжнародний Олімпійський Комітет розробив суворі критерії для цієї найбільшої спортивної події у світі – під час Літніх Олімпійських Ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро використовувалося золото без вмісту ртуті, а третина використаного срібла і бронзи були витягнуті з перероблених матеріалів.

Олімпійські медалі для олімпійців цього року були виготовлені з 78 985 тонн перероблених електронних пристроїв.

Це обладнання, в тому числі 6,21 мільйона стільникових телефонів, збиралося по всій Японії протягом двох років. В результаті вийшло створити 5000 олімпійських медалей, які були та будуть вручені в Токіо.

Золоті, срібні та бронзові компоненти пристроїв були вилучені в процесі нагрівання і плавлення.

Так само, як і надруковані подіуми, олімпійські медалі виготовлені з вторинної сировини, є частиною спільних зусиль із забезпечення сталого розвитку та підвищення переробної свідомості під час Олімпійських ігор в Токіо.

Як повідомляє портал Insider, часто обговорюваним питанням в Олімпійському селі залишаються ліжка з переробленого картону.

Викликали вони, втім, і бурхливі дискусії з приводу того, навіщо були створені. На думку деяких, вони повинні були перешкоджати заняттям сексом у спортсменів. Щоправда, теорія незабаром була спростована.

Електровідходи в Японії та у світі.

Утилізація і перероблювання електронних відходів — важливе питання для Японії. Відповідно до звітів, які щорічно публікуються The Global E-Waste Monitor, весь світ бореться з електротехнічними відходами — адже тільки частина з них підлягає вторинній переробці. А, наприклад, у 2017 році в загальній складності їх виробництво склало більш як 45 мільйонів тонн.

BBC у 2017 році писала, що Японія починає розглядати можливість створення олімпійських медалей 2020 з допомогою відновлених дорогоцінних металів з електронних відходів.

За даними місцевих ЗМІ, члени оргкомітету представили ідею японським урядовим чиновникам і бізнесменам у початку 2016 року.

Традиції та свідомість.

Міста-організатори Олімпіади традиційно отримували метали від гірничодобувних компаній, але Японія, в цілях збереження мінеральних ресурсів, висловила бажання взяти на себе тему сталого майбутнього для електровідходів.

Згідно з даними Організації Економічного Співробітництва і Розвитку 2017 року, у той час в Японії був один з найвищих показників утилізації в Азії.

Проте в основному це стосувалося пластику, паперу та скла. За оцінками, в Японії щорічно викидається близько 650 000 тонн невеликого електронного обладнання та побутової техніки, з яких менше ніж 100 000 тонн збираються для вторинного перероблювання.

3D-друк – це шлях на вершину успіху

Чи то кросівки чемпіона Ямайки Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс, надруковані на 3D-принтері, або кермо французької федерації велоспорту, виготовлене на замовлення, олімпійські спортсмени все більше довіряють 3D-друку - зрештою, спеціальна і точна обробка може означати різницю в кілька дорогоцінних секунд між успіхом і невдачею.

Дякуємо всім нашім спортсменам за медалі та бажаємо їм успіхів, а також світових та олімпійських рекордів.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння