Blog navigation

Останні статті

25 кращих сайтів з безкоштовними файлами STL для 3D-принтерів у 2021 році.

20265 переглядів

25 кращих сайтів з безкоштовними файлами STL для 3D-принтерів у 2021 році.

Що таке файл для 3D-принтера?

1. Instructables.

2. Thingiverse.

3. PrusaPrinters.

4. MyMiniFactory.

5. CGTrader.

6. PinShape.

7. TurboSquid.

8. 3DExport.

9. YouMagine.

10. NIH 3D Print Exchange.

11. Threeding.com.

12. Free3D.

13. GrabCAD.

14. Cults3D.

15. SketchFab.

16. 3DfindIT.

17. 3Dshook.

18. Бібліотека Zortrax(Zortrax Library).

19. Libre3D.

20. Fab365.

21. 3D-ресурси НАСА (NASA 3D Resources).

22. Redpah.

23. Yeggi.

24. STLFinder.

25. Thangs

Висновок.

Будь-хто може купити, встановити та включити 3D-принтер без будь-яких попередніх навичок проєктування, але що робити далі? Напевно вам потрібні ідеї, щоб продовжити подорож 3D-друку, не так? Не кожна людина має достатньо знань, щоб придумати ідеальний складний дизайн для 3D-друку своєї мрії.

Саме для цих цілей необхідні сайти, що надають безкоштовні файли для 3D-принтерів. Та чи знаєте ви, що найкраще в цьому? Ви можете БЕЗКОШТОВНО отримати величезну кількість цікавих моделей 3D-принтерів в онлайн-репозиторіях цих вебсайтів! Але, перш ніж ми ознайомимо вас з ними, нумо подивімось, що таке файли 3d-друку.

Що таке файл для 3D-принтера?

Standard Triangle Language, Stereolithography або Standard Tessellation Language – скорочено STL – це назва формату файлу, який описує геометрію поверхні тривимірного об'єкта.

Моделі для 3D-принтерів створюються за допомогою програм автоматизованого проєктування (САПР) з розширенням файлів «.STL». Ці файли кодують геометрію поверхні 3D-моделей з допомогою процесу, відомого як тесселяція. Тесселяція — це процес додавання нових опуклих багатокутників в полігональну сітку з метою підвищення деталізації, при цьому на поверхні 3D-моделі не утворюються перекриття або зазори.

Файли 3D-принтерів в основному використовують двійкове кодування або кодування ASCII для зберігання інформації кожної моделі. Завдяки своїй компактності двійкове кодування STL-файлів зустрічається набагато частіше, ніж текстовий формат ASCII.

STL-файли широко використовуються в:

  • 3D-скануванні
  • 3D-друку
  • Автоматизованому виробництву (CAM - Computer-aided manufacturing)
  • Швидкому прототипу ванні
  • Та інших областях...

Тепер, коли ви купили 3D-принтер, залишилося тільки купити матеріали, завантажити або створити цифрові моделі – та почати створювати новий світ!

У цій статті ми розглянемо 25 найпопулярніших безкоштовних сховищ STL-файлів.

1. Instructables.

Що може бути веселіше, ніж мати змогу творити, досліджувати й ділитися речами на одній платформі? Бувши одним з кращих сайтів з файлами для 3D-принтерів, Instructables можна розглядати як спільноту для професіоналів і любителів, які використовують його для демонстрації своїх творінь на порталі.

Безкоштовні файли STL на Instructables

Instructables був запущений в серпні 2005 року Еріком Вільгельмом і Солом Гріффітом. Нині він належить Autodesk. Користувачі сайту можуть завантажувати слайд-шоу і відео, що зображають проєкт, який вони ще не задокументували. Також вони мають можливість надсилати запити, пов'язані з конкретним дизайном.

Дизайнери завжди готові допомогти, і люб'язно відповідають на всі питання окремо. Крім цього, щомісяця проводяться спеціальні тематичні конкурси, щоб додати веселощів в потік спільноти. Ви можете об'єднатися з учасниками для створення безлічі нових проєктів з допомогою покрокової співпраці та спільної роботи.

Instructables або навчальні таблиці, як випливає з назви, не тільки надають можливість завантаження файлів 3D-принтера, але також надають навчальні посібники та інструкції, пов'язані з 3D-проєктуванням.

2. Thingiverse.

Заснований Заком Смітом в якості супутнього сайту MakerBot Industries, Thingiverse - це ще один вебсайт, присвячений обміну файлами цифрового дизайну, створеними користувачами. Оскільки це не нішева спільнота, ви можете знайти на цій платформі майже все.

Безкоштовні файли STL на Thingiverse

Маючи безліч варіантів на вибір, Thingiverse став надзвичайно популярним серед професіоналів в області 3D-друку завдяки своєму приголомшливому репозиторію файлів STL. Цей вебсайт в першу чергу надає безкоштовні проєкти з відкритим вихідним кодом, які ліцензуються за ліцензіями GNU.

Учасники можуть навіть вибрати тип користувацької ліцензії для обміну створеними ними проєктами. На thingiverse доступно понад 1,6 мільйона моделей і ви можете знайти ідеальний дизайн для вашого 3D-продукту.

Користувачі також можуть ставити лайки, коментувати й описувати свої проєкти, що сприяє спільному використанню інновацій та тісній взаємодії. Розмістивши свій дизайн, ви також можете побачити, як інші користувачі його переробляють, роздруковують або використовують.

3. PrusaPrinters.

На PrusaPrinters ви зможете друкувати на 3D-принтері чудові сезонні 3D дизайни, деякі з них платні, а інші абсолютно безкоштовні.

Компанія Prusa Research, що базується в Празі, Чеська Республіка, є компанією з 3D-друку, заснованої Йозефом Прусой у 2012 році, який був одним з основних розробників RepRap. Його вебсайт PrusaPrinters широко відомий своєю цілодобовою службою підтримки клієнтів, що працює без вихідних, з електронною поштою і живим чатом багатьма мовами.

Безкоштовні файли STL на PrusaPrinters.

На цьому сайті доступно понад 41 000 безкоштовних моделей, які можна завантажити у вигляді STL файлів для 3D-принтерів, і вони особливо підходять для всіх 3D-принтерів FDM. Тут ви також можете взаємодіяти зі спільнотою, надавати технічну підтримку, демонструвати можливості вашого принтера, пропонувати друк за запитом, читати останні статті та багато іншого.

4. MyMiniFactory.

Ви професійний експерт з 3D-принтерів і хочете стати частиною спільноти висококласних дизайнерів?

Що ж, тоді ласкаво просимо в MyMiniFactory, де ви можете поспілкуватися з деякими високопрофесійними експертами-дизайнерами та запросити файл STL за вашим вибором, якщо ви не можете знайти той, який відповідає вашим вимогам.

Безкоштовні файли STL на MyMiniFactory.

Такий випадок досить рідкісний, оскільки, порившись серед тисяч протестованих моделей більш ніж 120 професіоналами, ви напевно знайдете потрібну модель.

MyMiniFactory працює над створенням найбільшої екосистеми друку, в якій дизайнери могли б ділитися як платними, так і безкоштовними проєктами з іншими користувачами. MyMiniFactory також нещодавно запустила свій додаток для Android, за допомогою якого ви можете завантажити понад 70 000 преміальних або безкоштовних моделей для 3D-друку. Ці файли створені талановитими дизайнерами, тому ви можете легко переглядати, вибирати, завантажувати та роздруковувати їх вдома або в офісі.

5. CGTrader.

Тут ви знайдете 3D-моделі та текстури, пов'язані з комп'ютерною графікою, кресленнями AR/VR, розвагами, іграми та 3D-друком. На CGTrader де ви можете знайти як безкоштовні, так і платні STL-файли 3D-моделей.

Безкоштовні файли STL на CGTrader.

Він також дозволяє завантажувати певні плагіни та скрипти для подальшого покращення вашої 3D-моделі. Поряд з сучасним сервісом CGTraders дозволяє вам найняти дизайнера за вашим вибором.

3D-моделі, представлені там, відрізняються відмінною якістю і високим рівнем деталізації, відповідають всім запитам користувачів.

CGTrader, підтримуваний потужною спільнотою професійних 3D-дизайнерів, є найбільшим у світі торговим майданчиком для 3D-моделей, де продаються ліцензійні матеріали, а також власні 3D-моделі. Він надає всі типи рішень для AR і 3D-візуалізації, що робить його потужною платформою для електронної комерції.

6. PinShape.

PinShape, що належить виробнику 3D-принтерів FormLabs, - це ще один дивовижний сайт, на якому можна завантажити як безкоштовні, так і преміальні файли для 3D-принтерів.

Він був заснований у 2013 році Лукасом Матесоном, Ніком Швінгхамером і Андре Янесом, щоб допомогти дизайнерам продемонструвати свої приголомшливі цифрові проєкти, але, на жаль, компанія закрилася, а вебсайт пізніше був придбаний FormLabs у 2016 році.

Безкоштовні файли STL на PinShape.

PinShape пропонує вам продавати або ділитися своїми проєктами на цій привабливій платформі та стати частиною його славної спільноти, що складається з більш ніж 70 000 дизайнерів і виробників зі всього світу.

Цей вебсайт допоможе вам дізнатися більше про 3D-друк, включаючи основи, щоб почати роботу. На Pinshape представлені складні файли для 3D-принтерів з мініатюрами, ювелірними виробами, побутовою технікою, іграми, іграшками та творами мистецтва.

7. TurboSquid.

TurboSquid - один з найбільш швидкозростаючих репозиторіїв файли STL. Він надає кращі архітектурні моделі для ігор і графіки. Однією з відмітних особливостей цього вебсайту є інструмент контролю якості під назвою CheckMate.

Цей інструмент допомагає оцінити кожну 3D-модель з точки зору її масштабування, дозволу і безлічі інших факторів.

Безкоштовні файли STL на TurboSquid.

У нього також є відмінна програма підтримки користувачів, яка завжди готова допомогти, якщо виникнуть проблеми з якої-небудь покупкою. Тут ви можете завантажити безкоштовний або платний STL файл або поділитися своїм файлом з іншими. Ви також можете продати свій файл з кращою ціною на цій платформі.

Типи моделей на цьому вебсайті включають 3DS Max Models, Maya Models, Cinema 4D Models, Blender Models, FBX Models, OBJ Models, Unity Models, Unreal Models, Animated Models, Rigged Models і Low Poly моделі.

3D-моделі, представлені на цьому вебсайті, засновані на 3D-моделях STEMCELL і моделях Kraken, які забезпечують узгоджений контент і високоякісні результати. Зверніть увагу, що не всі моделі піддаються 3D-друку.

8. 3DExport.

Запущений у 2004 році, 3DExport - це не просто вебсайт, що надає файли 3D-принтерів для завантаження, це також навчальна платформа, яка безкоштовно надає понад 290 навчальних посібників, пов'язаних з 3D, VFX, розробкою ігор і САПР. Маючи більш як 500 000 учасників, 3DExport є ще одним успішним сайтом в Інтернеті.

Безкоштовні файли STL на 3DExport.

Крім 3D-моделей 3DsMax і low poly, 3DExport пропонує гідний вибір з більш ніж 28 000 дизайнів для 3D-друку.

Якщо ви фільтруєте свій пошук, ви зможете знайти невелику колекцію файлів STL для 3D-принтерів, в яких більше уваги приділяється прикрасам. 3DExport дуже відомий тим, що надає високоякісний 3D-контент, де дизайнери можуть купувати або продавати свої роботи.

9. YouMagine.

YouMagine можна схарактеризувати як кращу платформу файлів для друку і дизайнів з відкритим вихідним кодом, що ви можете просто переглядати, завантажувати та друкувати в 3D. Як і багато інших вебсайтів, що описані вище, YouMagine також є спільнотою для тих, хто любить проєктувати, робити ремікси, ділитися, виставляти напоказ, вчитися і друкувати свої проєкти на 3D-принтері.

Безкоштовні файли STL на YouMagine.

Мартійн Ельсерман, Сієрт Вейнія та Ерік де Брюйн, бувши засновниками Ultimaker, провідного виробника 3D-принтерів, створили також і цей приголомшливий вебсайт. Тут представлено понад 18000 безкоштовних моделей 3D-принтерів, які можна друкувати практично з будь-якого FDM принтера.

Останні тенденції дизайну, пов'язані з Covid-19, професійно розроблені Еріком Де Брюйном, також доступні на цій платформі. Моделі включають вдосконалену захисну маску для обличчя, фільтри для масок і адаптери для гучного зв'язку.

10. NIH 3D Print Exchange.

NIH 3D Print Exchange, скорочено "3DPX", являє собою онлайн-портал, на якому розміщені біомедичні 3D-моделі для спільноти STEM (наука, технології, інженерія та математика). Він надає файли, що застосовуються з медичної точки зору і науково точні файли для 3D-принтерів, якими можна ділитися, завантажувати або поширювати.

Безкоштовні файли STL на NIH 3D Print Exchange.

«EyeWire» пов'язує свої останні колекції з відповіддю на COVID-19, підпорядкованих «enable», RCSB MOM, бібліотекою серця, спонсорується «Jump Simulation», і Neuroscience.

Вебсайт містить понад 10 400 STL файлів, які можуть бути надруковані у вигляді 3D-моделей для спільноти біологів. Співробітники NIH відправляють свої 3D-файли через модель самообслуговування, в якій відправлення здійснюється з допомогою програмного забезпечення CataystEX, доступного на комп'ютерах NIH.

11. Threeding.com.

Threeding.com це ще один швидкозростаючий ринок і вебсайт для обміну файлами, що пропонує понад 63 000 безкоштовних, а також платних файлів і моделей для 3D-друку. Цей сайт містить понад 9 900 STL файлів для завантаження.

Безкоштовні файли STL на Threeding.com.

Тут підприємства і приватні особи можуть ділитися, купувати або продавати різні 3D-моделі. за допомогою Threeding.com можна видрукувати стародавні артефакти в 3D для домашнього музею.

Його можна назвати одним з найсильніших суперників в області 3D-контенту. У ЗМІ сказано, що Threeding може сприяти популяризації синтетичних частин тварин, наприклад, таких, як роги та ікла.

Threeding.com був запущений групою студентів Болгарської національної академії мистецтв у 2013 році, яка швидко завоювала популярність серед любителів, комп'ютерних фанатів і дизайнерів.

Сайт працює по моделі, аналогічної моделі eBay. Користувачі повинні зареєструватися на сайті, створити магазин і почати продавати свої продукти. Завантаження продуктів на вебсайт безкоштовне, але коли справа доходить до покупки, Threeding стягує комісію.

Одним з важливих аспектів цього вебсайту є те, що він навіть надає послуги 3D-друку, так що ви можете виготовити 3D-модель і відправити її додому одним клацанням миші.

12. Free3D.

Free3D пропонує вам можливість поділитися своїми файлами, миттєво завантажити будь-яку вподобану модель. TF3DM - це місце, де ви можете переглядати більше ніж 15 000 3D-моделей разом з невеликою колекцією файлів для 3D-друку, яких близько 7 400+.

Однак, якщо ви шукаєте вебсайт, де ви можете отримати безкоштовні 3D-моделі для вашого CAD, 3D-дизайну ігор, то free3D-це місце для вас.

Безкоштовні файли STL на Free3D.

Типи моделей, що надаються TF3DM, включають моделі Cinema 4D, Lowpoly, ObJ, Rigged моделі, анімовані моделі, моделі FBX, моделі Maya і моделі Blender.

Ці моделі можуть бути представлені практично всім, включаючи транспортні засоби, архітектуру, літаки, персонажів, електроніку, тварин, рослини, спорт, харчові продукти, зброю та анатомію.

Free3D дозволяє вам виконати ваші проєкти у два рази швидше, ніж вам потрібно для їх завершення. Звичайно, не всі моделі доступні для 3D-друку, але ті, які є, безсумнівно, зроблять ваш день незабутнім.

13. GrabCAD.

GrabCAD - це найбільше товариство інженерів, виробників, дизайнерів та студентів. Це середовище включає понад 9 250 000 учасників, з якими ви можете спілкуватися і вчитися у них. Ви навіть можете поділитися своїми ідеями та моделями САПР на платформі.

Цей вебсайт надає безкоштовну бібліотеку САПР, а також навчальні посібники та завдання, які допоможуть вам вчитися і стати конкурентоспроможним дизайнером. Ви навіть можете приєднатися до певних груп і спілкуватися з людьми, що мають ті ж інтереси, що й ви. Найприємніше те, що ви можете отримати відповіді на запитання від експертів у різних галузях.

Безкоштовні файли STL на GrabCAD.

GrabCAD навіть розробила декілька програмних продуктів для 3D-друку і спільної роботи з САПР, таких як GrabCAD shop (програмне забезпечення для управління 3D-друком), GrabCAD Print (програмне забезпечення для спрощення робочого процесу 3D-друку Stratasys) і GrabCAD Workbench (програмне забезпечення для спільної роботи з САПР).

WorkBench - безкоштовне хмарне рішення для спільної роботи, допомагає інженерам та їх командам керувати, переглядати та обмінюватися файлами САПР, а також підтримувати робочий процес. Це програмне забезпечення підвищило вагомість спільноти GrabCAD.

14. Cults3D.

Ви любитель і вам подобається друкувати просто для задоволення? Що ж, тоді Cults3D - ідеальне місце для вас. Тут ви можете знайти деякі чітко визначені і яскраві файли STL мініатюрних моделей, які захоплять вас.

Cults3D дуже схожа на Thingiverse, де ви також маєте можливість взаємодіяти з деякими досвідченими дизайнерами та творцями. На цьому сайті ви можете знайти колекції від найпростіших 3D-моделей до дуже хитромудрих і складних.

Безкоштовні файли STL на Cults3D.

Майже всі проєкти повністю безкоштовні на Cults, але, якщо ви шукаєте файл найвищої якості для 3D-друку, портал може стягувати невелику суму.

На Cults3D, ви можете запросити файли STL на будь-яку тему, будь то модель вашого улюбленого артиста або симпатична мініатюра Грута з його цуценячими очима. Всі вони створені вашими улюбленими дизайнерами вищого класу, такими як Clerx, MaxLab, TOYMAKR3D, VanDragon_DE, 3DZipGuy або SimonRob.

SketchFab.

Кому не цікаві складні мініатюри та скульптури? Захоплення ними ніколи не зникне. Що ж, якщо ви теж шукаєте вебсайт, що пропонує безкоштовні моделі STL файлів і OBJ для них, тоді SketchFab це місце для вас.

Ви можете отримати креслення найкращої якості для вашого дизайну, які можна завантажити безпосередньо з ресурсу. На вебсайті також є колекція 3D-моделей для експертів. Пропоновані тут конструкції практично сумісні з усіма 3D-принтерами.

Безкоштовні файли STL на SketchFab.

SketchFab - це спільнота з більш ніж мільйоном творців, яка знаходиться на порозі перетворення в найбільшу у світі платформу для обміну, публікації та відкриття 3D-контенту. Ви будете раді дізнатися, що компанія, яка стоїть за движками Fortnite і Unreal, - це SketchFab, і вона нещодавно була придбана epic games.

Створений у 2011 році вебсайт SketchFab не використовує плагіни від сторонніх розробників і має API JavaScript WebGL, який допомагає показувати 3D на вебсторінках всіх сучасних веббраузерів.

16. 3DfindIT.

3DfindIT містить мільярди 3D - моделей CAM і BIM від сотень тисяч виробників по всьому світу. Це система візуального пошуку в 3D для виробників 3D-компонентів.

Безкоштовні файли STL на 3DfindIT.

Ви можете знайти 3D-деталі в залежності від їх функціональності, 3D-об'єкти з використанням параметричного шаблону, 3D-компоненти з параметричним текстовим терміном або 3D-елементи з допомогою фотографії або ескізу або навіть за кольором.

Вона вважається життєво важливою платформою для інженерів, архітекторів, проєктувальників і дизайнерів. 3DfindIT спеціально призначений для професійних або напівпрофесійних користувачів. Ця пошукова система, безсумнівно, є абсолютно новою революцією з дивовижними новими методами перегляду вашого улюбленого дизайну.

17. 3Dshook.

3DShook дає вам можливість вибрати з 40+ категорій і знайти ідеальний подарунок або дизайн 3D-моделі для декору вашого будинку. Ви можете отримати безкоштовний файл або купити продукт преміум класу на цьому сайті.

Безкоштовні файли STL на 3Dshook.

Вся продукція на 100% протестована, корисна, повністю функціональна і професійно розроблена. Ви також можете замовити 3D-друк на 3Dshook з допомогою послуг 3D-друку, таких як 3DHub. Вони також надають невелику пробну галерею безкоштовних файлів STL, щоб переконати вас придбати підписку.

3DShook - це сервіс на основі передплати, який пропонує своїм користувачам щотижневе, щомісячне та щорічне членство. Ви навіть можете знайти тут декілька корисних і безкоштовних інструментів, створених командою, щоб остаточно переконати вас придбати підписку. Засновники 3DShook люблять називати його "Творцем подарунків", оскільки вони думають про нього як про персональну виробничу машину.

Всі дизайни, доступні на 3DShook, можна видрукувати на 3D-принтерах споживчого рівня, що посилює бажання досліджувати цей вебсайт. На цьому сайті навіть є інструкції по використанню завантаженого файлу та подальшого друку на 3D-принтері.

18. Бібліотека Zortrax(Zortrax Library).

Бібліотека Zortrax - це колекція готових моделей, завантажених користувачами принтерів Zortrax. Тут ви можете отримати безкоштовні файли моделей і завантажити їх разом з управлінням вашим проєктом в одному місці.

Безкоштовні файли STL на Бібліотека Zortrax(Zortrax Library).

Бібліотека Zortrax - це скоріше додаток, яке допоможе вам швидко та зручно виконувати ваші проєкти. Ви можете завантажити звідти бажану модель, і завантажена модель відразу ж буде відбита в закладці «Локальні файли».

Додаток також дозволяє вам редагувати попередні моделі та коригувати їх зовнішній вигляд, коли захочете. Понад 1100 моделей 3D-принтерів на цьому вебсайті оптимізовані для нитки з ABS, тому виробники, які ще не знайомі з цією ниткою, можуть захотіти спробувати.

Бібліотека Zortrax включає колекцію одягу та аксесуарів, ігор і косплею, робототехніки, деталей Zortrax, предметів домашнього вжитку, медицини, мистецтва і дизайну, авіації та архітектури.

Libre3D.

Ви є відданим прихильником руху за 3D з відкритим вихідним кодом? Якщо так, то Libre3D може стати вашим другим домом. Це тому, що винахідник проєкту RepRap, Адріан Бойєр, входить у раду директорів цього вебсайту.

Безкоштовні файли STL на Libre3D.

Цей вебсайт пропонує понад 480 безкоштовних STL файлів для завантаження, а також надає послугу відмінного конвертера файлів SCAD в STL. Всі файли на цьому ресурсі мають відкритий вихідний код, а засіб візуалізації можна використовувати з Github.

20. Fab365.

Південнокорейська компанія Fab365 це місце, де користувачі можуть переглядати високоякісні файли STL, завантажувати їх і роздруковувати в будь-який час. Це електронна торговельна площадка файлів для 3D-принтерів.

Безкоштовні файли STL на Fab365.

Існує досить невелика колекція файлів 3D-принтерів, які доступні безкоштовно на цьому вебсайті, але більшість з них доступні за передплатою і вимагають реєстрації для купівлі. Його колекції моделей 3D-принтерів охоплюють мультяшні предмети, військові колекції та мініатюри.

Цей вебсайт співпрацює з Creality, Prusa Research, Fiberlogy, 3D-принтером Anet, Wham Bam, Tesla Filament, Two Trees, Wild Rose builds, Ev3DM, Noulei Tronxy, Biqu BIGTREETECH і Inov3D. На цьому вебсайті навіть представлені складові роботизовані моделі, які допомагають створити новий рух в культурі 3D-друку.

21. 3D-ресурси НАСА (NASA 3D Resources).

Ви, мабуть, думаєте, як розумно дати таку назву вебсайту, щоб обдурити вебсерферів, але ви повинні бути раді дізнатися, що цей вебсайт дійсно надає файли для 3D-принтерів з НАСА! І найприємніше те, що всі ці ресурси абсолютно безкоштовні для використання і завантаження. Тут ви можете знайти величезну колекцію 3D-моделей, текстур і зображень від НАСА.

Безкоштовні файли STL на 3D-ресурси НАСА (NASA 3D Resources).

Може здатися, що це темно-сірий вебсайт з дуже нудним інтерфейсом, але насправді цей вебсайт — рай для тих, хто цікавиться астрономічними науками та 3D-друком.

Ви можете завантажити файли STL в освітніх цілях, щоб виготовити телескоп Hubble Scape, Landsat 9, марсохід моделі M2020 Perseverance, марсохід Curiosity або навіть дивовижні пам'ятки, такі як місце посадки "Аполлона-11".

22. Redpah.

Redpah - це ринок файлів для 3D-друку, де ви можете звантажити як преміум, так і безкоштовні файли STL з різними моделями, такими як ювелірні вироби, побутова техніка, мініатюри, іграшки, персонажі та багато іншого. Його репозиторій містить 4800 + STL файлів для завантаження.

Безкоштовні файли STL на Redpah.

Дивовижною особливістю є можливість вебсайту сортувати проєкти 3D-друку на основі робіт популярних дизайнерів. Він навіть пропонує потужний механізм безпеки та приймає рішучі заходи проти будь-якої незаконної діяльності, такої як піратство.

23. Yeggi.

Yeggi - це чудовий вебсайт, на якому ви можете знайти розкішні файли 3D-моделей, відфільтровані зі всього Інтернету та спільнот для вашого 3D-принтера. Він також називається Google для 3D-моделей для друку. Зараз він зібрав близько 3,1 мільйона 3D-моделей з таких сайтів, як Thingiverse, TF3DM, Pinshape, STLfinder, MyMiniFactory, GrabCAD, Cults і багатьох інших.

Безкоштовні файли STL на Yeggi.

Крім іншого він демонструє 100 кращих файлів 3D-моделей для пошуку найбільш популярних 3D-друкованих матеріалів в Інтернеті. Крім пошукових запитів, він надає цікаві статті, пов'язані з 3D-друком, і має досить інтерактивну домашню сторінку.

24. STLFinder.

І знову ж, як випливає з назви, STL finder - це вебсайт, на якому ви можете знайти практично будь-який файл STL для 3D-друку, і отримати його в найкоротші терміни.

Відразу після входу в систему ви можете переглянути мільйони файлів 3D-моделей, індексовані на сторінці. Якщо ви створите обліковий запис на цьому вебсайті, ви зможете додавати в закладки свої улюблені пошукові запити для прискорення майбутніх пошуків.

Безкоштовні файли STL на STLFinder.

Цей вебсайт допоможе вам відразу ж отримати професійні 3D-моделі для вашого 3D-проєкту. Вам може знадобитися архітектурний макет, нова іграшка для дитини або модель намиста... Що ж, все, що вам потрібно, — це просто пошук в STLFinder.

25. Thangs.

Thangs - це 3D-спільнота для спільної роботи та спільного використання. Тут ви можете отримати безліч опцій завантаження файлів для 3D-принтера.

Безкоштовні файли STL на Thangs.

Це єдина платформа або пошукова система файлів для 3D-принтерів з функцією геометричного пошуку. Це найбільша у світі база даних 3D-моделей, яка використовується для аналізу, пошуку та порівняння моделей.

Висновок.

Отже, на цьому ми закінчуємо наш список, хоча насправді він може бути набагато довшим. У міру того як світ розвивається і люди проявляють безпрецедентний інтерес до 3D-друку, вебсайти, що надають файли 3D-друку, не тільки розквітають, але і з'являються нові. Це доводить, що цей список можна ще продовжувати та продовжувати.

Кілька інших вебсайтів, таких як 3Dwarehouse, Embodi3D, Cubify, SproutForm, AutoDesk 123D, Repables, CubeHero, Bld3r, Print me a Sheep, CGStudio, Shapeways, XYZ Printing, Tridimensiia, 3DaGoGo, 3DKToys і т. д., не менше чекають вашого відвідування. Все це набори інструментів САПР і 3D-моделювання, які забезпечують безкоштовне, а також преміум завантаження файлів.

Отже, що далі? Зайдіть на будь-який з вищезазначених вебсайтів, отримаєте прилив натхнення та ентузіазму і почніть свій 3D-друк. І пам'ятайте, як ми вже говорили раніше, що, коли ви отримаєте свій 3D-принтер, все, що залишиться, — це матеріал, 3D-моделі та ваша пристрасть! Отже, моделюйте, друкуйте та виставляйте напоказ свої творіння, приєднуючись до цих спільнот і насолоджуйтесь безкоштовними або преміальними файлами STL, наданими цими сайтами.

А ми, за традицією, бажаємо вам вдалого друку!

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння