Blog navigation

Останні статті

Топ-20 цікавих іграшок для дітей на 3D-принтері.

27260 переглядів

На сьогоднішній день 3D-друк розвивається і поширюється дуже стрімко, набуваючи все більшої популярності. І це не дивно, адже 3D-друк – це безцінний інструмент для прототипування конструкцій, створення макетів, виготовлення деталей та багато іншого. При цьому купити 3D-принтер за доступною ціною навіть для домашнього користування вже не складає труднощів. Однак 3D-принтер – це не тільки інструмент, це також і своєрідна іграшка. Іграшка, здатна створювати інші іграшки! Використання 3D-принтера для виготовлення іграшок дає вам контроль над матеріалом, кольором, розміром та іншими компонентами, тому моделі, створені вами за допомогою 3Д друку, будуть унікальними!

Але що робити, якщо у вас немає свого 3д принтера, а вам потрібно надрукувати іграшку чи якусь її частину? Не біда, у такому разі вам допоможе наша студія 3D друку! Вам необхідно лише зробити замовлення, завантаживши файл потрібної готової моделі, після чого наші фахівці зв'яжуться з вами для розрахунку вартості та розв'язання можливих питань.

Навіщо потрібний 3D-друк іграшок?

Це, можливо, перше питання, яке спаде на думку, і не дивно, адже нерідко 3д друк може обійтися вам дорожче за вартість такої іграшки в магазині. Але є і ряд переваг 3д друку, а також випадків, коли вигідніше і доречніше буде все ж таки звернутися до створення моделей на 3д принтері.

  • Як вже було сказано, іграшка, надрукована на 3д принтері, може бути абсолютно унікальною завдяки можливості задати їй саме ті форми, розміри та кольори, які захочете ви та ваша дитина.
  • Деякі іграшки буває досить непросто знайти в магазині, а їхня вартість може перевищувати вартість їхньої надрукованої копії.
  • Деколи потрібно замінити лише одну чи декілька зламаних або втрачених деталей іграшки, наприклад, конструктора. У такому разі набагато вигідніше і доцільніше скористатися 3d принтером, ніж купувати цілий набір за високу ціну.
  • Важливим фактором є, звичайно, враження від самого процесу 3d друку, який захопить як дитину, так і дорослого. А позитивні емоції вашого чада від створеної вами ж іграшки стане найкращою винагородою!
  • А для тих, хто тільки знайомиться зі своїм принтером та 3d друком в цілому, процес створення іграшок стане чудовим, захопливим тренажером для вдосконалення своїх навичок та напрацювання досвіду.

Які іграшки можна надрукувати на 3D-принтері?

В умовах постійного розвитку та збільшення можливостей технології 3D-друку створити на 3D-принтері можна практично будь-яку іграшку, але результат багато в чому залежить і від можливостей вашого апарату, ваших здібностей, а також часу, ресурсів та сил, які ви готові приділити цьому процесу. Тому найчастіше на 3D принтері створюються більш-менш прості проєкти. Але відносна легкість виготовлення не означає нудність готових виробів! Нижче ми наведемо вам список із 20 цікавих іграшок, надрукованих на 3Д принтері, які не відрізняються особливою складністю їх створення. Серед цих виробів ви знайдете іграшки для дітей різного віку, у тому числі й найменших: механічні вироби, нерухомі фігурки, елементи конструкторів і навіть брязкальця! У кожної іграшки зі списку ми залишаємо посилання на готову модель, щоб ви могли спробувати їх самостійно. Тож давайте швидше познайомимося з ними ближче!

1. Мінімонстр-трак

Мінімонстр-трак

Два монстр-траки. Джерело: Thingiverse

Не кожен може дозволити собі монстр-трак, але якщо у вас є 3д-принтер, то ви можете надрукувати собі його мінікопію... що майже так само круто. Завдяки цільнонадрукованій підвісці та знімним дискам, які легко і без допомоги клею приєднуються до кузова, ця вантажівка ідеально виходить прямо з поверхні друку.

Ви навіть можете вибрати один із безлічі стилів кузова та коліс. А для двоколірної покришки зупиніть друк колеса на 19,8 мм та замініть нитку філаменту.

Файли моделі для завантаження ви можете знайти тут.

2. Яйця із сюрпризом

Яйця із сюрпризом

Сюрприз! Джерело: Twitter

Більше не завжди означає краще. А нерідко найцікавіше – саме невеликого розміру, і ці надруковані на 3d принтері яйця із сюрпризом – тому приклад.

Ці крихітні машинки з колесами та іншими аксесуарами, що рухаються, просто чудові! Крім того, вам є з чого вибирати, адже можна роздрукувати яйця-сюрпризи практично з чим завгодно всередині, будь то пожежна машинка або навіть літак-винищувач!

Для цих моделей підтримки не потрібні. Радимо використовувати заповнення не менше 40%, щоб переконатися, що дрібні елементи вийшли й красиво, й міцно. Враховуючи кількість таких крихітних деталей у цих машинок, будьте готові, що їх друк може стати для вас справжнім випробуванням, але з гарним калібруванням та точними налаштуваннями вашого апарату все вийде найкращим чином!

3. Планери на гумці

Планери на гумці

Приготуйтесь до зльоту! Джерело: Thingiverse

З надрукованими на 3Д принтері планерами ви зможете "витягнути" зі звичайної канцелярської гумки ще більше веселощів! Всього 3 простих дії, і ваш планер вирушить у політ: зачепите його гумкою, потягніть на себе та відпустіть.

Завдяки цій моделі на Thingiverse ви з друзями зможете підняти у небо цілу флотилію таких планерів на гумках!

Для отримання більшої міцності літака та збільшення довговічності тонких крил рекомендується 100% заповнення та висота шару 0,1 мм.

4. Складаний меч

Складаний піратський меч

Телескопічний піратський меч. Джерело: Thingiverse

Цю іграшку, можливо, краще не давати дитині, коли поблизу є крихкі речі, що б'ються. Але у сприятливих обставин телескопічні мечі принесуть дітям масу веселощів та задоволення! У дизайнера цього складаного піратського меча ви можете знайти моделі телескопічної катани, кинджалів і навіть світлових мечів!

Ця модель телескопічного піратського меча призначена для друку на низькій швидкості з використанням сопла діаметром 0.4 мм. Також для успішного друку потрібен принтер з хорошим ретрактом та точні налаштування Coast (відключення екструзії в кінці друку шару) та Wipe (“витирання” сопла в кінці шару).

5. Мікрокатапульта

Мікрокатапульта

Вразіть усіх ваших ворогів (або, принаймні, сусідів по парті). Джерело: Thingiverse

Ця маленька катапульта – чудова іграшка як для дітей, так і для офісних працівників, що занудьгували. Вона може кидати невеликі зім'яті шматки паперу і будь-які інші маленькі штучки, які в неї помістяться. Вибрані боєприпаси можуть полетіти приблизно на 2 метри, чого цілком достатньо, щоб вразити за іншим столом жертв, які нічого не підозрюють!

Дана модель являє собою цільнодруковане готове складання, що не потребує будь-яких підтримок або особливих налаштувань. Достатньо мінімального заповнення та висоти шару 0,25 мм.

Попри те, що у багатьох катапульта виходить і з PLA-пластику, автор дизайну все ж таки наполягає, що ця модель призначена не для PLA, а саме для ABS-пластику. Ми можемо порадити для цього друку також філамент PETG, що володіє найкращими якостями PLA та ABS.

6. Дзиґа

Дзиґи

Найдавніша іграшка для всієї родини. Джерело: Thingiverse

Наскільки відомо, дзиґа – одна з найстаріших іграшок у світі. У давні часи дзиґи виготовлялися практично з будь-яких матеріалів: від каменю та дерева до фруктів та горіхів. А тепер адитивні технології дозволяють вам виготовити свою власну дзиґу за допомогою 3д принтера! Вам потрібно лише роздрукувати цю модель, склеїти деталі та закружляти у веселощі цієї простої, але захопливої іграшки!

Пропонується висота шару 0,2 мм і заповнення 20%.

7. Рухливі тварини

Шарнірні восьминоги

Милі шарнірні восьминоги. Джерело: Thingiverse

Створення гнучких друкованих об'єктів на 3д принтері стало абсолютно доступною та звичайною практикою завдяки спеціальним ниткам філаменту, наприклад, TPU. Але що, як ми скажемо, що вам необов'язково використовувати гнучкі пластики для створення деталей, що мають згинатися?

Використовуючи відмінні шарніри, які друкуються відразу цільно з усією моделлю, ви можете створювати рухливі іграшки, що згинаються, навіть з таких пластиків, як PLA, ABS і PETG, без будь-яких додаткових налаштувань і коригувань.

За стандартом зазначено висоту шару 0,2 мм та заповнення не менше 15%.

Найпопулярніші з моделей:

8. Спірограф

Спірограф-кейс

Зручний кейс для творчості у будь-яку мить. Джерело: Thingiverse

Усім відома така дитяча іграшка, як спірограф, що дозволяє без особливих труднощів малювати шедеври з повторюваними геометричними візерунками. Але дана модель пішла трохи далі і являє собою цілий кейс, що містить платформу для малювання та відсік для зберігання шестерень і паперу. Він легко поміщається в кишеню, рюкзак та сумку, тому ви зможете взяти його з собою та малювати у будь-який момент!

Кейс має кілька рівнів. На нижньому рівні зберігаються листки паперу для нотаток, креслярські шестерні та, за бажанням, маленький олівець або ручка, якщо, звичайно, ви таку знайдете. Наступний рівень забезпечує надійну плоску поверхню для малювання, завдяки якій ви можете займатися мистецтвом навіть під час прогулянки! Верхній рівень має нерухомі зубчики шестерні та утримує листок паперу на місці.

Рекомендується висота шару 0.2 мм та заповнення 20% і більше. За петлю використовується звичайна випрямлена нитка філаменту 1.75 мм.

9. Трансформери

Оптімус Прайм та Мегатрон

Іграшки з планети Кібертрон. Джерело: Thingiverse

Трансформери й досі залишаються неймовірно популярною дитячою іграшкою, тому ці Оптімус Прайм та Мегатрон однозначно припадуть до душі вашим дітям.

Цей надрукований Оптімус Прайм трансформується з класичної вантажівки Оптімуса в повнофункціонального стоячого робота. І це чудово, враховуючи, що ви одразу з друкарської платформи отримуєте готову до використання цільнонадруковану модель, яка не потребує навіть підтримок!

Але, звичайно, будь-якому Оптімусу потрібен і противник, з яким він боротиметься. Тому ви можете надрукувати й Мегатрона, але слід зазначити, що його модель складніша для друку та складається з двох частин.

10. Набір іграшкових інструментів

Надруковані плоскогубці, викрутка та молоток

Перші інструменти для маленьких майстрів. Джерело: Thingiverse

Набір іграшкових інструментів – це чудовий спосіб познайомити дітей з основними інструментами, їх зовнішнім виглядом, призначенням та принципом роботи. Надрукуйте дитині її перші молоток, викрутку та плоскогубці, і вона відчує себе справжнім майстром!

Молоток змодельований таким чином, щоб з'єднати дві частини гвинтом, але деякі користувачі просто склеюють їх, що виходить не менш красиво. Також молоток можна використовувати для збирання плоскогубців: просто покладіть дві частини на плоску поверхню гвинтом униз і злегка вдарте кілька разів.

Модель можете знайти тут.

11. Замок

Ігровий замок

Побудуйте свій середньовічний світ! Джерело: Thingiverse

Цей ігровий набір середньовічного замку ретельно розроблений для 3D-друку. Стіни та вежі легко скріплюються одна з одною за допомогою простого з'єднання. Ви можете зробити стільки деталей, скільки захочете, щоб створити великий або, навпаки, маленький власний оригінальний макет замку! Набір містить стіни, вежі, будинки, персонажів, тварин і безліч різного реквізиту, що допомагає ще більше пройнятися веселощами від гри в цей середньовічний набір.

Всі деталі досить малі, тому їх зручно друкувати навіть на 3D-принтерах із невеликою областю друку: 140x140x140 мм. Для таких цілей чудово підійде 3D-принтер Flashforge Creator Pro 2, що обладнаний двома незалежними екструдерами та має чудову точність друку. Цей принтер впорається з опрацюванням дрібних деталей, а два екструдери допоможуть друкувати відразу кілька деталей одночасно або одну деталь у двох кольорах!

12. Кубики Лего

Кубики Лего

Улюблений конструктор тепер доступніший! Джерело: Pinterest

Конструктор LEGO – одна із найпопулярніших дитячих іграшок. При цьому виготовляються кубики цього конструктора зі звичайного ABS-пластику. А значить, маючи свій 3д-принтер, ви зможете і самі надрукувати забраклі/загублені кубики лего або навіть якийсь свій авторський дизайн деталей цього приголомшливого конструктора! При цьому використовувати можете не тільки АБС, але й інші 3д-пластики: ПЛА та ПЕТГ теж відмінно підійдуть.

На ресурсі Thingiverse є безліч моделей Лего, і ми розглянемо з вами одну з них. Це налаштовувана модель декількох різних деталей LEGO та LEGO DUPLO. Ці кубики не повністю ідентичні справжнім Лего, але вони в усіх відносинах сумісні.

13. Баліста

Дві балісти

Вогонь! Джерело: Thingiverse

Представляємо вам цільнонадруковану модель балісти, готової до використання відразу після друку. Варто лише встановити тятиву та завантажити снаряд, і ця баліста вразить вас своєю простотою та гарною дальністю польоту стріли. Як тятиву можна використовувати кілька шарів нитки або звичайну канцелярську гумку.

Рекомендується друкувати з PLA або PETG з 90% заповнення та висотою шару 0,2 мм.

14. Їстівні іграшки

Іграшки з овочів

Проєкт Open Toys дозволяє перетворити звичайні овочі на іграшки. Джерело: Thingiverse

Спочатку проєкт розглядався як спосіб перетворити такі залишкові матеріали, як дерево і пробка, що зазвичай викидаються, в іграшки: вертольоти, літаки, машини й так далі. Але незабаром на заміну дереву та пробці прийшли більш доступні та легкопроколювані матеріали: фрукти та овочі. За допомогою цього проєкту ви можете перетворювати звичайні харчові продукти на потішні персоналізовані іграшки.

15. Брелок-антистрес

Брелок з шестірнями

Захопливий брелок. Джерело: Thingiverse

Додайте родзинку до свого дармовиса за допомогою цієї класної маленької іграшки. Вона розважатиме вас, де б ви не знаходилися!

Ця модель не дуже проста, проте пробуйте, й у вас обов'язково вийде! Важливими параметрами якості друку є "зовнішні стінки перед внутрішніми стінками" та особлива обережність із температурою. Друкується із підтримками та вимагає певної, часом тривалої, постобробки. Видаліть не тільки підтримки, але й переконайтеся, що поверхня деталі згладжена, інакше вона чіплятиметься і запинатиметься. Підійде використання скальпеля чи свердла 1 мм. Періодично прокручуйте шестірні, щоб подивитися, в яких місцях продовжує заїдати, що особливо актуально при використанні PLA.

16. Набір вантажівок Chunky Trucks

Дві моделі вантажівок

Дві моделі із захопливого та милого набору Chunky Trucks. Джерело: Thingiverse

Чарівна колекція Chunky Trucks має в собі різні унікальні моделі маленьких вантажівок, захопливих будівельників і навіть рухливий шлагбаум. Машинки спеціально спроєктовані таким чином, щоб із ними могли грати навіть найменші дітлахи. На відміну від будівельників, яких не рекомендується друкувати для малюків, щоб вони не намагалися покласти їх собі до рота, але які відмінно потішать старших дітей.

Усі моделі можна друкувати без підтримок. А для тривалого терміну служби вантажівок рекомендується заповнення не менше 25% та використання трьох стінок.

17. Мечі-брязкальця

Мечі-брязкальця

Озбройте свого воїна! Джерело: Thingiverse

Брязкальця – це невід'ємна атрибутика всіх немовлят. Але що, як уникнути банальних і нудних дизайнів та створити для свого маленького воїна брязкальце у вигляді меча? Цей веселий дизайн потішить не тільки вашого малюка, але й вас самих, адже друкувати це брязкальце буде дуже цікаво!

Всі кути моделі згладжені для безпеки. Також є дві версії наконечника. Спочатку до наконечника кріпився дорогоцінний камінь, але після деяких побоювань, що камінь може збитися з наконечника, і дитина його може проковтнути, була створена друга версія, яка не передбачає дорогоцінний камінь.

Насамперед надрукуйте два комплекти горошин. Потім під час друку меча закиньте їх усередину леза. Це гарантуватиме вам, що горошини назавжди залишаться всередині брязкальця. Після закінчення друку всіх елементів просто скріпіть їх суперклеєм.

Як і з будь-якою надрукованою іграшкою, потрібний батьківський контроль. Обов'язково викиньте іграшку, якщо вона зламалася.

18. Вікінги Squigglepeeps

Вікінги Squigglepeeps на кораблі

Три вікінги Squigglepeep вирушили у плавання. Джерело: Thingiverse

Squigglepeeps – ще одна безпечна для малюків іграшка, яка причому цього разу абсолютно не вимагає клею. Ці веселі пухкі вікінги та їх човен занадто великі, щоб подавитися ними, що робить їх придатними для дітей різного віку. Вони мають смішний вигляд навіть в одному кольорі, але ще красивіше буде, якщо ви розфарбуєте їх безпечними для дітей фарбами! Модель також абсолютно не потребує підтримок.

19. Математичний Спінер

Математичний Спінер

Чудовий спосіб цікавого ігрового вивчення математики! Джерело: 3Dtoday

Цей математичний спінер є ідеальним помічником у вивченні математики. При чому підходить для будь-якого віку, адже ніколи не пізно освіжити свої арифметичні знання! Ви можете надрукувати цю готову модель або змінити її під себе, прибравши або додавши кільця. Цей успішний дизайн містить усі знаки додавання, віднімання, множення, ділення, рівності та нерівності, а також вказівник на рядок, що наразі вирішується! На центральній вставці є спеціальні пази для фіксації. Для даної версії вам потрібно надрукувати 2 заглушки й 8 кілець цифр, інші деталі друкуються в єдиному екземплярі.

Рекомендується заповнення 25% й висота шару 0.2 мм.

20. Стрибучі черепашки

Стрибучі черепашки

Різноманітність цих черепашок вражає! Джерело: Thingiverse

І останнє, але не за значенням: стрибучі черепашки! Погодьтеся, навіть назва звучить весело! А безліч варіантів дизайну раковин надасть кожній черепашці свою унікальність. У цій моделі використовується та ж концепція гнучкості, що й у мінімонстр-траку вище, що змушує черепашок підстрибувати від ваших постукувань по корпусу. Також у цієї черепахи голова може втягуватися всередину раковини.

Модель збирається за допомогою надрукованих H-подібних затискачів та не вимагає клею. Усі деталі друкуються без підтримок. Зверніть також увагу, що використання параметрів raft (плоти) та brim (поля) може негативно позначитися на результатах, якщо ви не витратите час на шліфування й очищення країв біля основи.

У разі виникненні проблем із ковзанням голови можете спробувати надрукувати 1 із 3 файлів голови з вужчим стрижнем, які автор спеціально завантажив на такий випадок.

Підсумки

Сподіваємося, вам сподобалася ця добірка іграшок для 3Д друку, і ви обов'язково підберете для себе якийсь варіант, адже 3Д друк іграшок – це не тільки весело та цікаво, це також новий досвід та знання як для вас, так і для дитини. Але ми розглянули лише деякі цікаві варіанти з багатьох існуючих. І, звичайно ж, ви можете створювати свої унікальні дизайни та реалізовувати їх на вашому 3Д принтері або звертатися за цим в нашу студію 3Д друку. А надруковані вами іграшки можуть стати чудовим унікальним подарунком, що також є однією з причин купити 3д принтер для дому.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння