Blog navigation

Останні статті

Огляд 3D-Принтера Voxelab Aquila X2: Недорогий, але вартий уваги.

3607 переглядів

Voxelab Aquila (Aquila по-латині означає «орел») - це 3D-принтер початкового рівня. Voxelab є суббрендом компанії Flashforge, виробника бестселерів Creator 3 і Creator Pro 2. Voxelab спеціалізується на виробництві недорогих 3D-принтерів початкового рівня для споживчого ринку. Aquila X2 - нинішній флагман лінійки Aquila, відрізняється декількома апаратними поліпшеннями в порівнянні з оригінальним Aquila.

Оснащений об'ємом побудови 220x220x250 мм і платформою з підігрівом Aquila X2 складає конкуренцію принтерам серії Creality Ender 3 і має багато схожих апаратних функцій. 32-бітна материнська плата і безшумні драйвери крокового двигуна, а також більш низька вартість у порівнянні з Ender 3 V2 дозволяють цьому орлу злетіти, не кажучи вже про те, що репутація компанії Flashforge забезпечує довіру користувачів до цього принтера ще при запуску у виробництво.

Розпакування і збірка Voxelab Aquila X2.

Огляд 3D-принтера Aquila X2 Voxelab

Voxelab Aquila X2 поставляється в частково зібраному стані, з попередньо зібраними основою принтера і віссю Y. Збірка Aquila X2 не вимагає свердління, пайки або електромонтажних робіт, а присутнє керівництво користувача докладно описує кожен етап. На додаток до деталей для принтера, Aquila X2 містить шпатель, карту пам'яті microSD і картридер, набір шестигранних ключів, невелику викрутку з плоскою головкою і невелику котушку з пластиком.

Як і у випадку з аналогічними наборами для збірки 3D-принтерів, збірка Aquila X2 від початку до кінця зайняла близько години.

На кінці кожного проводу є невелика жовта бирка, яка відповідає місцю підключення. Якщо ви новачок в 3D-друку і не знаєте, в чому різниця між літерами «E» і «Z», ці етикетки стануть у нагоді та позбавлять вас від усунення неполадок. Кінцевик Z розташований з лівого боку принтера і не регулюється.

Огляд 3D-принтера Aquila X2 Voxelab

Конструкція Voxelab Aquila X2.

Voxelab Aquila X2 має багато спільного з Creality Ender 3 Pro і Creality Ender V2, двома надзвичайно популярними 3D-принтерами, що породили десятки клонів. Якщо бути точніше, то Aquila X2 має майже ідентичний набір функцій з Creality Ender 3 V2, при цьому ціна Aquila X2 трохи нижче. Аналоги 3D-принтерів серії Ender-3 досить поширені, і їх успіх зазвичай вимірюється тим, наскільки добре компанія справляється з призначеним для користувача інтерфейсом (збірка, інтеграція програмного забезпечення і т. д.) а також дотримується цінового діапазону. Ґрунтуючись на цьому, можна зробити висновок, що Voxelab впоралася c поставленим завданням, випустивши відмінний набір для складання, що включає як необхідні, так і додаткові функції за ціною трохи нижче ринкової для такого обладнання.

В Aquila X2 використовується екструдер Боудена, який дистанційно подає матеріал через PTFE трубку до хотенду. Voxelab доповнив принтер датчиком виявлення филамента, що розташований на одній лінії з модулем екструдера, який може виявляти обрив пластика та зупиняти друк. Цей датчик дозволяє користувачеві друкувати з упевненістю, знаючи, що машина зупиниться перед збоєм, надаючи користувачеві час на заміну котушки з матеріалом. Маленька трубка з ПТФЕ, яка веде від датчика до модуля екструдера, є дивовижно корисним доповненням, яке запобігає скручуванню нитки та неправильну подачу в екструдер.

На осях X і Y присутні натягувачі ременів, що значно спрощує коректне натяг ременів для користувачів. Раніше ми публікували пост про натяг ременів для Ender-3, ті ж поради застосовні й до Aquila X2.

Огляд 3D-принтера Aquila X2 Voxelab

Модуль хотенду містить два вентилятори: вентилятор охолодження деталі, встановлений праворуч, і охолодження екструдера. Як і у всіх принтерах з тихими кроковими драйверами, вентилятори є самими гучними елементами 3D-принтера та Aquila X2 не винятком.

Voxelab Aquila X2 оснащений 4,3-дюймовим кольоровим РК-дисплеєм, встановленим на передній панелі принтера, який використовується як основний інтерфейс пристрою. Екран не сенсорний, управління і вибір параметрів здійснюється за допомогою поворотної ручки.

Для калібрування платформи 3D-принтера використовуються чотири гвинти, розташованих по кутах робочого столу. Калібрування здійснюється вручну.

Платформа Voxelab Aquila X2 являє собою скло з карбіду кремнію з текстурованою поверхнею з одного боку і гладкою з іншого. Такий же тип платформи встановлений в Creality Ender 3 V2, і розглядається як оновлення у порівнянні з текстурованим магнітним килимком, встановленим у Creality Ender 3 Pro.

Карборундове скло відрізняється відмінною адгезією, особливо в поєднанні з клеєм або лаком для 3D-друку. Деталь надійно тримається на платформі під час процесу друку, а також легко знімається після повного охолодження платформи.

У Voxelab Aquila X2 інстальовано 32-бітна плата, оснащена безшумними кроковими драйверами TMC2208. Ці драйвери крокового двигуна є серйозним плюсом в порівнянні зі стандартними драйверами A4988 або HR4988, використовуваних в старих версіях Creality Ender 3 Pro та Ender-3.

Проводка всередині Aquila X2 впорядкована, кабелі старанно з'єднані, щоб забезпечити потік повітря по всій платі від вбудованого охолоджувального вентилятора.

На карті microSD ви виявите попередньо завантажені файли .gcode для тестування Voxelab Aquila X2.

Якість тестового друку була на вищому рівні, що, в принципі, не дивно, тому, що багато виробників завантажують тестові моделі з налаштуваннями ідеально заточеними під конкретний 3D-принтер. Тому ми продовжили тестувати Aquila X2 на інших тестових моделях, використовуючи PLA, SILK, PETG і ABS. При правильно підібраних параметрах Aquila X2 незмінно видавав чудову якість друку і поверхні.

Висновок.

Враховуючи всі перелічені параметри, можна зробити однозначний висновок, що Aquila X2 є гідним гравцем на ринку 3D-принтерів початкового рівня. Володіючи всіма функціями бестселера сегмента Ender 3 V2, Aquila X2 є більш вигідною покупкою, оскільки його ціна нижче.

3D4U є офіційним дистриб'ютором компаній FlashForge і Voxelab і надає гарантію 1 рік на 3D-принтери. Ми надаємо актуальну інформацію та надаємо допомогу у виборі.

Теги : Aquila, Flashforge, Voxelab
Категорія: Огляди 3D
Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння