Blog navigation

Останні статті

Огляд плюсів і мінусів 3D-ручок Myriwell: бюджетної, дизайнерської та автономної.

3149 переглядів

3D-ручки як технологія об'ємного друку з'явилися трохи більш як 10 років тому, але вже встигли стати справжнім бестселером. Не дивно, що їх модельний ряд нараховує десятки варіантів. З одного боку, це плюс: є з чого вибрати. З іншого, – як визначитися, яку ручку брати для себе? Ціна різних типів пристроїв відрізняється в кілька разів, а значить, потрібно дивитися на характеристики, щоб не переплатити та отримати ідеальний інструмент для роботи.

Для вашої зручності (усвідомленого вибору) пропонуємо порівняти три популярних види 3D-ручок з каталогу визнаного бренду, представленого в нашому інтернет-магазині, Myriwell:

  • бюджетної моделі RP-100B;
  • оригінальної версії незвичайної форми, RP-100С;
  • зручної бездротової ручки з власною док-станцією, RP-200B.

Недорого і зі смаком, Myriwell RP-100B

Ручка Myriwell RP-100B представляє вже друге покоління портативних пристроїв лінійки для об'ємного друку, випускається з 2014 року. Серед її відмітних якостей варто відзначити невеликі розміри (вага 62 м), обтічну класичну форму, палітру кольорів корпусу та інформативний LCD-дисплей.

Важливо. Це найдорожча ручка огляду, що у поєднанні з чудовою збіркою і довговічною роботою забезпечило їй перше місце в рейтингу купівельних переваг (світова статистика). 

Інструмент працює з найпопулярнішими витратними матеріалами – пластиками PLA та ABS. Оснащений регулятором температури з кроком регулювання в 1 °C. Має досить великий діаметр сопла (0,7 мм), завдяки чому дуже простий у використанні. Працює від електромережі, адаптер живлення йде в комплекті.

Модель Myriwell RP-100B – ідеальний вибір для знайомства з 3D-технологіями. Підійде дітям для ігор і розвитку творчих здібностей або дорослим для виконання дрібних робіт (декоративних, ремонтних).

Читайте також. Лайфхаки для малювання 3D-ручкою

Витончений дизайн і поліпшена термоізоляція Myriwell RP-100C

Стильна незвичайна 3D-ручка Myriwell RP-100C позиціюється, як одне з оновлень бюджетної версії Myriwell RP-100B. Але при всій схожості функцій і можливостей цей пристрій все-таки має ряд особливостей. Серед них:

  • нестандартний дизайн, повторюючий звичайний фломастер прямокутного перерізу (завдяки формі та розташуванню кнопок зверху з цією ручкою дуже зручно працювати лівою рукою);
  • LED-дисплей;
  • USB-підключення (з Powerbank можна працювати без прив'язки до розетки);
  • набір опцій, що настроюються (швидкість подачі пластику, вивантаження матеріалу в 1 клац, безперервна подача без затискання кнопки);
  • покращена термоізоляція сопла (більше безпеки для дітей);
  • оптимізований діаметр сопла (найменший в огляді, 0,6 мм);
  • невелику вагу (55 г).

Важливо. Ця ручка сама легка, витончена і керована з трьох порівнюваних зразків. Вона працює від USB-кабелю з можливістю підключення до Powerbank. У неї найбільший список сумісних витратних матеріалів (ABS, ABS+, PCL, PLA, SILK). 

Читайте також. Різновиди пластиків для 3D-друку

Myriwell RP-100C стане як прекрасним подарунком, так і відмінним інструментом для серйозної роботи з об'ємним малюванням. Може використовуватися для створення оригінальних декоративних предметів або формування різних моделей.

Автономна 3D-ручка Myriwell RP-200B

Третій учасник нашого огляду – одна з найбільш просунутих версій каталогу, Myriwell RP-200B. Від інших варіантів, ця ручка відрізняється повністю автономним характером роботи. Завдяки вбудованому акумулятору з нею можна робити де завгодно, не звертаючи уваги на близькість розеток.

Важливо. Заряджатися пристрій може без проводів – в комплекті йде власна док-станція. 

Характеристики Myriwell RP-200B:

  • невелика вага (62 м);
  • індукційна зарядка;
  • робота від мережі та в бездротовому режимі;
  • тривалість зарядки акумулятора – 40 хвилин;
  • тривалість роботи на повному заряді – від 1 до 2 годин залежно від витратного матеріалу;
  • сумісні пластики – PCL, PLA, SILK.

Myriwell RP-200B являє собою IV покоління 3D-ручок каталогу, випускається з 2016 року і встигла зарекомендувати себе як серйозний інструмент для професійної роботи. Хоча її ціна найвища серед розглянутих пристроїв, вона залишається більш ніж прийнятною і для покупки в цілях домашнього використання. Обтічна форма, продумана система заправки та простий принцип роботи робить Myriwell RP-200B універсальної.

Яка модель краща?

Який варіант кращий? Залежить від ваших навичок, цілей та бюджету покупки. Myriwell RP-100B стане ідеальним першим пристроєм для об'ємного друку і прекрасним подарунком дитині. Це безпрограшний варіант для тих, у кого в пріоритеті доступна ціна.

Витончена модель Myriwell RP-100C – це універсальний інструмент. З них можна створювати точні мініатюрні версії різних фігур для навчання або роботи. Завдяки підключенню до Powerbank вона має всі плюси автономного устрою. Завдяки компактним розмірам, формі корпусу і продуманому розташуванню функціональних кнопок, цю ручку на відміну від інших моделей огляду не потрібно перевертати лівшам – з нею зручно працювати всім.

Якщо ж ви не хочете бути прив'язаним до одного місця і готові виділити на покупку трохи більше коштів, то ваш вибір – Myriwell RP-200B. Компактна, надійна, красива, ця 3D-ручка підійде і для домашніх експериментів, і для роботи, і для навчання.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння