Blog navigation

Останні статті

3D-ручка. З чого все починалося?

4977 переглядів

3D-ручка являє собою інструмент, який дозволяє малювати тривимірні об'єкти. Сьогодні їх активно використовують для творчості, занять з дітьми, або щоб підправити вироби, надруковані на 3D-принтері. В якості матеріалу для малювання використовується ABS-пластик. Завдяки його швидкому застиганню, у художника з'являється можливість малювати у вертикальному напрямку.

Перші ручки

У 2013 році компанія Woobleworks звернулася до платформи Kickstarter, щоб зібрати необхідну суму на розробку першої 3D-ручки. Спочатку планувалося зібрати 30 000 доларів, але цією ідеєю надихнулося дуже багато людей, і за підсумком Woobleworks отримала більше 2 мільйонів доларів. Перша ручка отримала назву "3Doodler".

На хвилі успіху даного винаходу з'явилася велика кількість клонів, на кшталт "3DYAYA" і "SwissPen". Проте, були і оригінальні версії 3D-ручок ("LIX" і "Dim3W"). Всі моделі винаходу мають схожу конструкцію і принцип дії.

З яких елементів складається пристрій?

Основними елементами ручки є сопло, нагрівач, механізм подачі пластику, охолоджуючий вентилятор та мікроконтролер. Пристрій не вимагає підключення до персонального комп'ютера. Для роботи приладу необхідно електроживлення (12 Вольт).

Перед тим, як почати малювати, слід почекати пару хвилин, поки сопло нагріється до оптимальної температури. Деякі моделі мають реверсний елемент, який дозволяє швидко прибрати нитку з приладу і поміняти її на нову.

Подальший розвиток

FDM-технологія має один істотний недолік. В процесі малювання художник може обпектися об Гарячий елемент. Проект CreoPop запропонував новий метод виготовлення 3D-ручок. Він заснований на продавлюванні фотополімерної смоли через формуючий отвір. Даний матеріал твердне під впливом УФ-променів.

В конструкції такої ручки не використовуються ніякі нагрівальні елементи. Вартість приблизно така ж, як і у FDM-пристроїв, проте витрати на витратні матеріали все ж збільшуються.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння