Blog navigation

Останні статті

Огляд слайсера Cura (частина 2)

4035 переглядів

Огляд Cura на прикладі Lego Loki

Ми завантажили модель Lego Loki, щоб використовувати її як приклад. Після завантаження моделі в ПО Cura, автоматично запускається процес нарізки моделі для подальшої 3D друку. Це займає всього кілька секунд. Інтернет магазин 3D4U.com.ua використовує різні слайсери у своїй роботі, завдяки чому можемо сказати, що Cura справляється з цим завданням досить швидко. В результаті Cura демонструє кілька корисних особливостей, які включають в себе час друку, а також кількість використаного пластику в метрах і грамах. Наприклад, для 3Д друку Lego Loki нам потрібно 1 годину 12 хвилин, 0,58 м або 5 грам пластику. Таким чином, ви можете точно знати, чи достатньо у вас є филамента для 3D друку обраної моделі, просто зважте пластик або виміряйте його довжину. Крім того, Cura може автоматично розрахувати вартість друку вашої моделі. Ця опція за замовчуванням відключена, але ви можете включити її в будь-який момент часу. Для цього вам потрібно вибрати меню «Файл», а потім «налаштування програми», у вікні, вам потрібно буде ввести вартість вашого пластику за 1 кг. Після перезавантаження, Кура буде автоматично враховувати собівартість матеріалів.

Розширені можливості

Розширені можливості Cura дозволяють аналізувати фактичний шлях переміщення сопла 3D принтера під час друку ще до того, як ви відправите свою модель на друк. Крім того, ви можете переглянути кожен шар від першого до останнього, поступово спостерігаючи за віртуальним процесом друку, який нам пропонує програмне забезпечення Cura. Всі ці можливості є також відмінним інструментом для навчання. Уявіть себе викладачем, який пояснює студентам технологію 3д друку. Ніколи ще не було більш простого і наочного способу пояснити концепцію пошарового наплавлення. Для вибору цього параметра досить просто натиснути на іконку у верхньому правому куті Cura.

Ця кнопка в правому верхньому куті – це реально потужна функція. Наступна опція демонструє навісні частини вашої моделі. Ви не впевнені, чи потребує ваша модель в підтримуючих структурах? Проаналізуйте її, використовуючи цю функцію. Всі частини деталей, для яких необхідна підтримка будуть підсвічені червоним кольором. Щоб побачити повну картину, краще розглядати вашу модель з-під платформи, як це показано на малюнку нижче. Якщо ви бачите червоні області, то обов'язково включіть параметр "друк підтримок".

Угруповання в Cura

Вам необхідно роздрукувати багато деталей? Ви можете заощадити час, використовуючи концепцію "вкладеності", яка реалізована в Курі. Все просто, продовжуйте додавати ваші моделі, які ви хочете надрукувати і Cura буде автоматично розставляти їх на платформі найкращим чином для 3D друку. Може бути, вам потрібна армія Lego Loki? У наведеному нижче прикладі це було створено автоматичним шляхом. Клацніть правою кнопкою миші на вашій моделі, в контекстному меню виберіть "помножити об'єкт", після чого просто вкажіть необхідну кількість копій. Ми не розставляли моделі вручну, Cura розставила їх автоматично.

На закінчення можна додати, що при всіх своїх перевагах і недоліках, ПО Cura є одним з найбільш видатних слайсерів з точки зору юзабіліті. Після нарізування моделі, Cura дозволяє вам зберегти gcode на SD карту або за допомогою USB кабелю передати безпосередньо на принтер. У своїй роботі ми використовуємо в основному SD карту, так як, по-перше, це дозволяє не тримати комп'ютер або ноутбук «прив'язаним» до 3D принтера, а по-друге, зменшує проблеми 3D друку через «зависання» комп'ютера.

У цих двох статтях ми розглянули лише самі базові можливості слайсера Cura, надалі ми плануємо більш докладно розглянути всі функції цього простого, але досить зручного програмного забезпечення. У своїй професійній діяльності ми в основному використовуємо Simplify3D, але починати своє знайомство з слайсерами рекомендуємо безпосередньо з Кури, так як це найбільш інтуїтивно зрозуміле.

Замовити 3D друк ABS, PLA або іншими матеріалами ви можете у відповідному розділі нашого сайту. Якщо у вас немає підготовленої 3D моделі у форматі .stl або .obj ви можете надіслати фотографію, креслення або ескіз на нашу пошту 3dprint@3d4u.com.ua

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння