Blog navigation

Останні статті

T3D - 3D принтер-смартфон: реальна пропозиція або черговий ONO (OLO)?

4566 переглядів

T3D запускає свій проект 3D принтера-смартфона на Кикстартере. Вартий цей проект або просто черговий галас з подальшим розчаруванням, як у випадку з ONO?

Ще в 2015 році дослідники з Taiwan Tech створили компактний 3D принтер, який використовує світло від смартфона, для затвердіння полімерного матеріалу. Концепція була продемонстрована всього через кілька місяців після появи OLO 3D-принтера (зараз ONO) на Kickstarter.

Ажіотаж, викликаний ONO-OLO після запуску на Кікстартері, незабаром перетворився на суцільне розчарування. Первісна дата відправки 3D принтера-смартфона була запланована на вересень 2016 (!) року, пізніше її перенесли на березень 2017, проте спонсори проекту ONO все ще чекають виходу принтера. Це не означає, що він не приїде в кінці кінців, але, природно, тривалі затримки залишили неприємний осад.

Але тепер для тих, хто хоче перетворити свій смартфон в 3D принтер, з'явився ще один варіант. 19 вересня Taiwan Tech планує випустити власне рішення для мобільного 3D друку. Вони будуть використовувати ту ж технологію, яку вперше представили майже 2 роки тому.

T3D 3D принтер-смартфон – Відмінності?

Отже, що відрізняє мобільний 3D принтер T3D від принтера ONO 3D?

Для початку визначимо схожість. Обидва виробника 3D принтерів стверджують, що використовують світло від смартфона або планшета для затвердіння полімеризованої смоли. На перший погляд може здатися, що два принтери пропонують одну і ту ж функціональність, але у версії T3D є кілька відмінностей.

Taiwan Tech співпрацює з місцевим гігантом з виробництва доступних 3D принтерів для виробництва широкого спектру XYZprinting. До слова, нещодавно вони привернули увагу спільноти 3D друку до свого нового повнокольорового настільного 3D принтера. Очевидно, той факт, що T3D співпрацює з усталеним галузевим гравцем XYZprinting, підвищує їх авторитет.

Що стосується конкретно 3D принтера, то модель T3D має деякі суттєві відмінності від ONO. У 3D принтера-смартфона відсутня кришка або захисний Помаранчевий кожух, який зазвичай використовується в технологіях SLA/DLP для запобігання попадання навколишнього світла, що руйнує 3D друк. Точної інформації про конструкцію 3D принтера поки ще немає, тому поки не зрозуміло, як 3D принтер може працювати без захисного екрану, проте, це дуже інтригуюче питання.

Ще вражає, що компанія пропонує багатобарвний набір для свободи творчості. Сумісна пропозиція для смартфонів дозволить користувачам імпортувати і друкувати одночасно кілька моделей.

На сайті T3D представлена наступна інформація:

Товщина (висота) шару – 100 мікрон.

Область побудови – 16 см x 7,6 см x 8,5 см

Швидкість друку першого шару – 20 секунд.

Додаток дасть користувачам доступ до 5800 + 3D моделям в хмарному сервісі. T3D також пишається своїм гнучким модулем 3D сканування на 360 градусів з відкритим вихідним кодом. Ходять чутки, що для спонсорів вартість принтера складе $169, а роздріб – приблизно $299. За допомогою кампанії Kickstarter тайванський стартап планує зібрати кошти в сумі $ 85,000, в той час як відправка 3D принтерів намічена на грудень 2017 року.

Остаточний вердикт: чи досягне успіху 3D принтер-смартфон T3D?

На жаль, на поточний момент ми не готові схвалити 3D принтер, який ще не випущений, тим більше, що його запуск планується на платформі Кікстартера. Спонсори ONO все ще чекають на свій довгоочікуваний принтер-смартфон, однак, все, що вони отримали поки – виробничі затримки і нескінченні обіцянки.

Поки немає достовірної інформації, наскільки виправдана підтримка T3D, незважаючи на присутність деяких позитивних факторів. Завдяки заступництву XYZprinting, і розвиваючись під їх керівництвом, можливо команда T3D краще підготовлена до виробництва, але поки це тільки домисли. Крім того, існує ряд питань безпосередньо до роботи самого принтера. Сподіваємося, що зможемо отримати на них відповідь в майбутній компанії кікстартер.

Як і в будь-якому проекті Kickstarter, існує певний ризик, якщо ви вирішуєте стати спонсором. Тим не менш, 3D принтер-смартфон T3D-це кампанія, за якою ми будемо стежити. 

А поки мобільні 3D принтери в стадії розробок, доробок - компанія 3D4U пропонує вашій увазі настільні 3D принтери, які працюють по технології FDM/FFF. Купити 3D принтер і реалізувати власний проект з кожним днем стає все простіше і дешевше. 

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння