Blog navigation

Останні статті

Як 3D-принтери використовуються в мистецтві?

4465 переглядів

Багато сучасних скульпторів сьогодні перейшли на такий зручний і дешевий матеріал, як пластик. Для створення великих композицій можуть бути використані навіть 3Д принтери, робоча область яких має обмеження до 20х20 сантиметрів. Прямо в програмі об'єкт ділиться на фрагменти, які послідовно відливаються з PLA, ABS або іншого пластику. Деталізація вибирається для кожного твору мистецтва і регулюється діаметром змінного сопла. Згодом окремі частини скріплюються за допомогою, наприклад, 3D ручки. Невеликі дефекти згладжуються паяльником з вигнутим тонким жалом.

У ряді випадків принтери для тривимірного друку застосовуються, щоб отримати невеликий ескіз майбутньої статуї, первинну модель невеликого розміру. Припускаючи, як буде виглядати остаточна скульптура, на прототипі майстер може щось змінити, якщо якісь деталі йому раптом не сподобаються. Крім того, невеликі статуетки і мініатюри, що відливаються на принтері, також відносяться до творів мистецтва і займають чималу частину експозицій на виставках.

Незвичайні сторони художньо-прикладного мистецтва

З допомогою 3D принтера вдається відтворити репродукції картин, аж до форми кожного мазка, причому такі копії обходяться набагато дешевше роботи художників, якщо оцінювати їх по витраченому матеріалу. Існують і інші сфери декоративно-прикладного мистецтва, такі, як різьблення, створення іграшок, елементів інтер'єру. Багато елементів народного промислу, що виготовлялись раніше з кістки або дерева, сьогодні можуть бути відтворені за допомогою тривимірного друку пластиком.

Ще один цікавий напрямок-діорами. Це об'ємні картини, які відносять до видовищного мистецтва, оскільки в них можна відтворити будь-яку "подію" з декількома планами. Для виготовлення невеликих фігурок або елементів мініатюрного ландшафту можна купити 3D ручку, яка дозволяє відливати з ABS пластику навіть вертикальні лінії. Зручність використання для цієї мети тривимірного друку в тому, що легко створити унікальні деталі діорами, а не користуватися готовими, які випускаються і продаються масово в спеціальних магазинах.

Товар доданий в список бажань
Товар доданий до порівняння